Biztosítási díj 2020

A biztosítók november elején hirdették ki kötelező gépjármű-felelősség-biztosításaikat. A MABISZ tájékoztatása szerint, elmúlt tíz évben a 2009-es díjszint alatt maradtak a kötelező (kgfb) díjak. Idén viszont a biztosítók stratégiát váltottak az árképzésükben és jelentős mértékben, emelték díjaikat. A díjak ilyen mértékű változása meglepetést okozott a piacon, bár európai viszonylatban még így is a legolcsóbbak között vagyunk.

Biztosítási díjek Európában

​​​​​​​Nézzünk bele a statisztikákba!

A 2018-ban bejelentett károk száma kicsivel a tavaly előtti alatt volt (160 ezerről 158 ezerre csökkent). Viszont a kifizetett biztosítási összegek, és az átlagos térítési összegek is látványosan emelkedtek. A biztosítók tavaly már több mint 107 milliárd forintot fordítottak kárkifizetésre. Személygépjárművek esetében az átlagkár összege meghaladta az 500 ezer forintot. Összességében egy év alatt valamivel több, mint 20%-kot emelkedett az átlagos kárérték.

Az elmúlt években a gépjárművek javításának költségei is emelkedtek, amit elsősorban a munkaerőköltségek és alkatrészárak növekedése hajtott.
Forrás: mabisz.hu/szemle

 

Leggyakoribb baleseti okok – éves riport

​​​​​​​Gyorshajtás (31 százalék), elsőbbségi jog figyelmen kívül hagyása (25 százalék), kanyarodási szabályok megszegése (17 százalék) – így néz ki a legfrissebb rendőrségi statisztika szerint 2019-ben a személyi sérüléses baleseteket kiváltó okok sorrendje.

• elsőbbségadás elmulasztása,
• a megfelelő követési távolság be nem tartása (ráfutásos balesetek),
• a nem megfelelő körültekintéssel végzett manőverek (balra kanyarodás-előzés, kikerülés-előzés, kitolatás, figyelmetlen sávváltás),
• gyorshajtás (abszolút és relatív együtt)
• szabálytalan előzés

Lépjen velünk kapcsolatba

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.