26.6.2023
No items found.

Cseh autópálya matrica

Csehországban elektronikus autópálya matricát kell vásárolni abban az esetben, ha az ország fizetős útjait szeretnénk használni. Az elektronikus matrica kiállítása az adott jármű rendszámának regisztrálásával történik. Az autósoknak nincs szükségük fizikai matricára és annak felragasztására.Az elektronikus matricák vásárlási kötelezettsége a minimum négykerekű, 3,5 tonna megengedett össztömegű járművekre vonatkozik. Ez a kötelezettség nem vonatkozik a pótkocsikra és motorkerékpárokra.Cseh autópálya matrica árakCsehországban az alábbi 3 kategóriában vásárolhatunk matricát:

  • 10 napos autópálya matrica 18,90 €
  • 30 napos autópálya matrica 25,90 €
  • 1 éves autópálya matrica 69,90 €

Ha azonban földgázzal vagy biometánnal üzemelő járművet használunk, akkor lehetőségünk van külön ezekre a járművekre érvényes autópálya matricát vásárolni, amelynek az ára az alábbiak szerint alakul:

  • 10 napos 9,45 €
  • 30 napos 12,95 €
  • 1 éves 34,95 €

A cseh autópálya matrica érvényességének ellenőrzéseA járművek rendszámtáblája alapján történik. A Vámhivatal ellenőrző hatóságai és a cseh rendőrség kap tájékoztatást arról, hogy az autó érvényes matricával rendelkezik-e, vagy mentességet élvez az útdíjfizetés alól.A járműveket a hatóságok rögzített megfigyelő videó rendszer segítségével figyelik, amelyek az autópályán, illetve az autópályák mellett található pihenőhelyeken is vizsgálhatják a közlekedő járműveket.

Felvesszük önnel a kapcsolatot

Adja meg elérhetőségét, visszahívjuk
Köszönjük megkeresését. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Oops! Something went wrong while submitting the form.