30.10.2023
No items found.

Szlovák autópálya matrica

Szlovákiában kizárólag elektronikus formában lehet autópálya matricát vásárolni és díjának összege független a megtett út hosszától.

Minden esetben a fizetős útra való felhajtás előtt már rendelkeznünk kell érvényes matricával.

Az elektronikus formátum számos előnnyel jár. Például a rendszer a lejárat előtt 3 nappal figyelmeztetést küld az ügyfél számára, amennyiben a vásárláskor megadta elérhetőségeit.

A szlovák autópálya matrica megvásárolható az ingyenesen elérhető eznámka nevű mobilalkalmazás segítségével.

Szlovák autópálya matrica árak

A Szlovák Köztársaságban a 3,5 tonna össztömeg alatti gépjárműre vagy járműszerelvényre (3,5 tonna össztömeg alatti jármű + pótkocsi) a JÁRMŰ elnevezésű matrica megvásárlása szükséges, amelyek az alábbiak szerinti érvényességi idővel rendelkeznek.

  • 10 napos matrica 12 €
  • 30 napos matrica 17 €
  • 365 napos matrica 60 €
  • 1 éves matrica 60 €
Szlovák autópálya térkép

Az éves és a 365 napos matrica közötti különbség:

  • Az éves matrica az adott naptári év január 1-jétől vagy a vásárlás napjától, a következő naptári év január 31-éig érvényes, a kijelölt útszakaszra.
  • A 365 napos autópálya-matrica a kijelölt útszakaszt használó személy által megadott naptól számított 365 napig érvényes.

Szlovákiában a matricák érvényességének ellenőrzését az Útdíjbefizetéseket kezelő szervezet (Nemzeti Autópálya-kezelő Társaság / Národná diaľničná spoločnosť, a.s.) vagy az Útdíjbefizetéseket kezelő szervezet által megbízott személyek a Szlovák Köztársaság Rendőrségével együttesen végzik.

Felvesszük önnel a kapcsolatot

Adja meg elérhetőségét, visszahívjuk
Köszönjük megkeresését. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Oops! Something went wrong while submitting the form.