27.6.2023
No items found.

CSEREAUTÓ-BÉRAUTÓ | tanácsok

Cégautó választás

A csereautó – bérautó átadás/ átvételnél szeretnénk segítséget nyújtani a következő hasznos tanácsokkal. Célunk, hogy gyorsan és zökkenőmentesen garantálhassuk az Ön mobilitását az új kihívásokkal teli időszakban.

A cégeknek a hatékony működéshez állandó mobilitásra van szükség. A Business Lease nemcsak többéves operatív lízing konstrukcióban, hanem rövidtávú autóbérlésben is rendelkezésre áll. Ez a rugalmas mobilitási forma olyan esetekre kínál megoldást, amikor a hosszú távú elköteleződés túl nagy kockázatot jelentene a cégnek. Ügyfeleink egy része a rugalmas bérautó szolgáltatást lopott vagy totálkáros autó pótlására igényli.
Tervezés
  1. Tervezzen előre

Amennyiben bérautóra van szüksége, hívja személyes kapcsolattartóját, aki pontos tájékoztatást ad a csereautó-igénylés feltételeiről. Érdemes egy-két nappal előbb felvenni a Business Lease-zel a kapcsolatot, hogy időben tudjunk Önnek autót biztosítani.

Csereautó
  1. Csereautó vagy bérautó átvétel

A gépkocsi átvételekor figyelmesen ellenőrizze a következőket:

  • a gépkocsi-kategória megfelelőségét;
  • az esetleges sérüléseket;
  • a kilométeróra állását;
  • a gépkocsiokmányok meglétét és érvényességét;
  • a kötelező tartozékokat;
  • az érvényes autópálya-matrica meglétét;
  • az évszaknak megfelelő gumiabroncsokat;
  • az üzemanyagszintet (amennyiben Ön tele tankkal vette át az autót, kérjük, a leadásnál is gondoskodjon az üzemanyagról – ennek elmulasztása esetén a feltöltés költségét továbbszámlázzuk Önök felé).

Figyelem

Amennyiben akár a gépkocsival, akár az autóhoz kapcsolódó dokumentumokkal kapcsolatban sérülést, hiányosságot vagy hibás adatot észlel, azt kérjük, a bérleti szerződésen az átvételkor (!) tüntesse fel vagy kérje azok azonnali javítását. A megjegyzéssel kiegészített dokumentumot gondosan őrizze meg.

Üzemanyagkártya
  1. Üzemanyagkártya

Amennyiben Ön rendszámra szóló üzemanyagkártyával rendelkezik, azt a bérautó/csereautó esetében nem tudja használni, hiszen a kártyán feltüntetett rendszám nem azonos az ideiglenesen Ön által használt gépjárművel. Ilyen esetben az üzemanyag-számlát az Ön munkaadójának nevére kell kérni, így az elszámolható lesz cégen belül.

Csereautó hosszabítás
  1. Csereautó vagy bérautó hosszabbítás

Hosszabbítási igényét 24 órával a bérlés vége előtt szíveskedjen jelezni. Amennyiben a visszaszolgáltatás ideje több mint egy órával meghaladja a kiadásét, egy újabb bérleti napot számolunk el.

Autóbérlés rövidtávon
Autóleadás
  1. Leadás

Csereautó és bérautó leadásnál mindig figyelmesen kell eljárni. Nemrég fordult elő egyik partnerünkkel, hogy miután megjavították a lízingelt autóját, a csarautóval visszagurult a szervizhez. Ott átvette az autóját és a csereautót rábízta a recepciósra. Az autó csak napokkal később jutott vissza a helyére, és az addigi díjat, a használónak kellett kifizetnie. A pótköltségeket kellő figyelemmel és körültekintéssel elkerülhetjük. Fontos, hogy a leadás közvetlenül a bérbeadó cég felé történjen! Ne bízza az autót közvetítőre (szerelő kolléga, recepciós)! A bérbeadó cég elérhetősége az autóbérleti dokumentumban található. A későbbi elszámolást megkönnyítendő az autó leadásról minden esetben írjon alá átadási nyilatkozatot pontos dátummal.

Felvesszük önnel a kapcsolatot

Adja meg elérhetőségét, visszahívjuk
Köszönjük megkeresését. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Oops! Something went wrong while submitting the form.