2.9.2020
No items found.

Használt flottaautó – Új vezető a Business Lease remarketing élén

[caption id="attachment_4692" align="alignleft" width="178"]

Tüttő László

Tüttő László - Remarketing manager[/caption]2020 augusztustól Tüttő László vette át a Business Lease használtautó üzletágának magyarországi irányítását. Tüttő László több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az autókereskedelemben. Korábban az Opel magyarországi szervezetében töltött be vezető tisztséget, mint flotta értékesítési igazgató majd kereskedelem igazgató.

„A remarketing üzletágunk fontos szerepet tölt be cégünk stratégia céljainak elérésében valamit a mobilitasi megoldásaink szerves része. Egy erős, előrelátó vezetőt kerestünk, és biztos vagyok abban, hogy László szakértelmével, tapasztalatával nagymértékben hozzájárul a Business Lease magyarországi remarketing (használtautó) tevékenységének további fejlődéséhez” – nyilatkozza Buchta Norbert, a Business Lease Hungary ügyvezető igazgatója.

Interjú a Business Lease új remarketing igazgatójával

Milyen kihívást hordoz a használt flottaautó üzletág az új autókhoz képest?

Célunk az, hogy a minőségi használt flottaautók fogalmát megismertessük a hazai piaccal. Az új autó piac után, kihívást jelent ezen a területen dolgozni. A használtautók között a transzparens szerviztörténet, az első tulajdonos vagy valós kilométeróra állás igazi értéket jelent az igényesebb ügyfélkör számára. Meggyőződésem, hogy az ilyen kiváló minőségű, igényes gépkocsikat az új autókhoz hasonló színvonalon kell értékesíteni.

Mi jellemzi a magyar használt flottaautó piacot?

Az elmúlt időszakban éves szinten útra tett 90 000 új cégautó 15%-a fog megjelenni a használtautó piacon 3-4 éves használat után. Ez 2019-ben több mint 12 ezer darab használt cégautó jelentett, amelyeket a flottakezelő cégek különböző csatornákon értékesítettek. A legelterjedtebb ma az online licit. Licittel ma a használt cégautók csaknem 70%-a kerül eladásra kereskedőknek, akik tovább értékesítik a végfelhasználók felé.A „használt flottaautó” kategória a magyar autóvásárlók körében még szinte teljesen ismeretlen fogalom. Míg a szomszédos kelet-európai országokban, például a többi Business Lease országban (Szlovákia, Románia, Lengyelország vagy Csehország), a flottaautók 86%-a közvetlenül a lakossági ügyfelek felé kerül értékesítésre, nálunk ez az arány csupán 21%. Ennek az az oka, hogy szomszédos országokban az autóvásárlók keresik a megbízható magas minőséget a használt autók között is, és a választásnál nem csupán az ár dominál. Szerencsére a tudatosabb vásárlói réteg már megjelent hazánkban is. Így a Business Lease remarketing üzletágának tervei között kiemelt helyen szerepel a közvetlen értékesítés erősítése.

Hogyan lehet ezt a „tudatosságot” erősíteni?

Azt tapasztaljuk, hogy a budaörsi értékesítési pontunkba látogató érdeklődők zöme nem ismeri a használt flottaautó előnyeit. Sokan meglepődnek, amikor a használt flottaautók között nézelődve látják, hogy a Business Lease öt év alatti, újszerű állapotú, jól felszerelt autókat kínál alacsony futásteljesítménnyel. Minden autót független szakértő csoporttal ellenőriztetünk. Ezen kategória népszerűsítése terén még komoly feladataink vannak. Továbbá a flottakezelésből kifutott cégautó után az ÁFA is visszaigényelhető, így a további finanszírozása is kedvező. Ezek a gépkocsik érdeklődésre tarthatnak számot még az új autó vásárók között is.

Miért éri meg használt cégautót vásárolni? Mi az előnyük a beszámított magánautókhoz képest?

A Business Lease tapasztalata szerint a magyarországi cégek évről évre növekvő arányban fordulnak flottakezelő cégekhez a mobilitásigényük kielégítésére. Az általunk kínált operatív lízing konstrukcióban a cégautó mindvégig a flottafenntartó tulajdonában marad. A lízingcég végzi a járművek szervizelését, karbantartási munkáit. Ennek a használtautó vásárlók szempontjából van jelentősége. A lízingcégek számára az autó a termelőeszköz, jó állapotban kell tartaniuk, hogy mindig rendelkezésre álljon és maximális szinten megőrizze az értékét. A Business Lease érdeke, hogy tökéletes kondícióban maradjanak az autóink a tovább értékesítésre. Összességében az újszerű, minőségi használt autó fogalma egyet kell jelentsen a flottakezelt cégautóéval.Sok sikert és örömet kívánunk az új pozícióhoz.

Felvesszük önnel a kapcsolatot

Adja meg elérhetőségét, visszahívjuk
Köszönjük megkeresését. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Oops! Something went wrong while submitting the form.