OPERATÍV LÍZING ELŐNYEI

Az operatív lízing ma egyre kedveltebb finanszírozási forma Magyarországon. A kedvező adózási feltételek miatt sokan választják a céges autóflottájukhoz.

Operatív lízing jelentése – Operatív lízing (vagy más néven tartósbérlet) során a lízingbeadó a lízingbe vevő igényeinek megfelelő gépjárművet beszerzi és a lízingbe vevőnek, havi lízingdíj fizetés ellenében határozott idejű használatra átengedi. Ez a lízing futamidő legtöbbször 36 vagy 48 hónap.) A futamidő végével az autó tulajdonosa a lízingcég marad. 

Az operatív lízingnek számos előnye van a saját tulajdonú cégautó vagy egyéb konstrukciókkal szemben.

  • Gazdaságos
  • Minimális beruházási igényű – tervezhető
  • Biztonságos
  • Kényelmes

Flotta megtakarítás ikon

OPERATÍV LÍZING  – GAZDASÁGOS

ÁFA – Az operatív lízing konstrukciónál a lízingdíj ÁFA-ja visszaigényelhető. Az új szabályozás alapján vagy a cégautó üzleti használatának arányában, de akár választható az 50%-os átalány is ( a cégautó minimum egy üzleti célú használatánál.) A lízingelt cégautó maradványértékére eső ÁFA nem Önt terheli, hanem a lízing periódus végén a használtautót vásárló személyt. (Maradványérték: gépjármű értéke a lízing periódus végén.) .

ELSZÁMOLHATÓ – A havi bérleti díj 100%-ban költségként leírható. A cégautó adót a lízingdít tartalmazza.

TERVEZHETŐ – A havi lízingdíj nem változik, és fix kamatozású, így pontosan tervezhetőek a havi kiadások.

KISZÁMÍTHATÓ – A lízing futamidő lejártával nincsenek nem várt költségek. A maradványérték (az autó piaci értéke a futamidő végén) fix és rögzített. A piaci árváltozásból származó különbség kockázatát a lízingcég viseli.

MINIMÁLIS BERUHÁZÁS – A cash flow kezelése állandó kihívás a vállalkozások számára. Az operatív lízingnél beruházás nélkül Öné lehet a cégautó. A lízingdíj a cégautó ára és a maradványérték közötti különbözetből kalkulálódik. A saját tulajdonban lévú cégautóhoz képest a megtakarítás elérheti a 20-35%-ot is. Autó mellett kisbuszt vagy kisteherautót is tudunk ajánlani operatív lízing konstrukcióban.

FORRÁSKÍMÉLŐ – A forráshiánnyal küzdő gazdasági társaságok pénze nincs a gépkocsiban lekötve. A beruházás a lízingcéget terheli, vagyis a gépkocsik a mi mérlegünkben szerepelnek eszközként. Az így felszabadult összeg Önnél kamatozik, és beforgatható az alaptevékenység fejlesztésébe.

MÉRLEGEN KÍVÜLI – Mivel az eszköz nem a bérbevevő könyveiben szerepel, így mérlegen kívüli finanszírozást kínál.

Az alkalmazottak után a cégautó flotta fenntartása a második legnagyobb költség. Érdemes alaposan körbejárni a beszerzés és üzemeltetés témakörét, mielőtt bárki felelős döntést hozna a témában. Itt olvashat egy összehasonlító elemzést a cégautó VÁSÁRLÁS | HITEL | LÍZING témában.

Figyelem

OPERATÍV LÍZING  – ÁTLÁTHATÓ

BIZTONSÁGOS – Az operatív lízingnél nincsenek nem várt költségek, kellemetlen meglepetések. Ahogy korábban már említettük, nincs maradványérték-kockázat, mivel a lízingcég a szerződés kezdetén garantálja a maradványértéket (gépjármű értékét a lízing futamidő végén).

KOCKÁZATMENTES – Az autó használat utáni értékesítése nekünk jelent kockázatot. Egyszerűen ellenőrizhető és átlátható megoldást kínálunk Önnek.

ÖNERŐ – A lízing konstrukciótól függően lehetőség van 0% önerővel igénybe venni az operatív lízinget.

BEKERÜLÉSI ÉRTÉK – A havonta fizetendő lízingdíj számításának alapja a gépjármű nettó beszerzési ára és a korábban említett fix maradványérték különbözete. Ez a forma összeg lényegesen (akár 30%-kal) kisebb finanszírozási igényt jelent a saját vásárlással szemben, és az ÁFA-t sem kell finanszírozni a hívidíjban.

NAGY TÉTELBEN – Szolgáltatóktól, beszállítóktól kapott kedvezményt a lízing szolgáltató tovább ajánlja az ügyfeleknek. Így a lízingbe vevő sokszor a piaci ár alatt juthatnak hozzá gépkocsijukhoz vagy szerviz-szolgáltatásokhoz.

ADMINISZTRATÍV KÖLTSÉG – A gépjárműpark üzemeltetésével kapcsolatos adminisztratív költségek alacsonyak.

Autóleadás

OPERATÍV LÍZING  – KÉNYELMES

SZAKÉRTELEM – A lízingszolgáltató biztosítja a cégautó fenntartáshoz szükséges szakértelmet. A céges autók napi ügyeinek kezelésében segít a dedikált kapcsolattartó. Intézik a kötelező vagy meghibásodás miatti szervizeket, a baleseti kárrendezést, a biztosításokat, az átmeneti bérautót vagy a szezonális gumicserét.

GONDOSKODÁS –  Az operatív lízingnél mindezekről és még sok másról is mi gondoskodunk. Ügyfeleink vállalkozásuk fő tevékenységére koncentrálhatnak és az adminisztráció minden gondjától megszabadul.
FLOTTA MÉRET – A lízingcég ugyanúgy képes egy autós flottának is biztosítani a korábban felsorolt kedvezményeket. Ugyanakkor nem jelent gondot a több száz cégautós partner flottájának kezelése sem.

EGY SZÁMLA – Csak havi egy díjat kell fizetni. Nem okoz gondot nyomon követni őket és könyvelni.

TELJES KONTROL – Egyszerűen és gyorsan nyomon követheti a cégautókat. Ha a cég saját nevén vásárol cégautót, akkor folymatosan ellenőrizni kell őket. Az operatív lízing lehetővé teszi az autópark hatékonyabb kezelését.

IDŐMENEDZSMENT – Több idő és kevesebb gond. Az operatív lízing a flottához kapcsolódó összes pénzügyi és adóügyi követelményt intézzük. Ez azt jelenti, hogy Önnek nem kell aggódnia, nyomon követnie, időben leadnia. Több időt tölthet saját cégével.

 

Operatív lízing

 

Miért érdemes operatív lízingben gondolkozni?

  • Igényének megfelelő cégautót választ személyre szabott felszereltséggel.
  • Fix havi lízing díjat fizet a szerződésben foglaltak alapján.
  • Nem kell bajlódnia a lízing letelte után a cégautó értékesítésével
  • Az üzembehelyezés összes költségét a Business Lease finanszírozza.
  • A jármű ügyintézése a lízingcég gondja.

Extra lízing

Extra szolgáltatások az operatív lízinghez

Az egyszerű finanszírozáson túl a lízing szolgáltató számos szolgáltatást nyújt a cégautóhoz. A szolgálatások biztosítják, hogy kényelmesen és egyszerűen kezelhesse a lízingbe vevő a járművet.

Biztosítás | A lízingelt jármű minden biztosítását mi intézzük Ön helyett, legyen szó CASCO vagy kötelező felelősség biztosításról.
Karbantartás |  A lízingelt autó karbantartásával és időszakos szervizzel kapcsolatban is állunk rendelkezésére.
Gumiszolgáltatás | Megszervezzük a szezonális abroncscserét Ön helyett. Az online felületen tud időpontot foglalni, az Önhöz közel található szolgáltatóhoz. Gumihotel szolgáltatást is biztosítunk az abroncsok tárolására.
Assistance | Bármilyen meghibásodás vagy baleset esetén segítünk Önnek. Tartósbérleti konstrukcióban az Assistance szolgáltatás a nap 24 órájában az Ön rendelkezésére áll egész Európa területén. Ha nem tud tovább közlekedni az autó leállása miatt, hívja dedikált segélyvonalunkat és segítünk.
Csereautó/bérautó | Amíg nem érkezik meg a lízingelt autója kiválaszthatja a megfelelő bérautót, áthidalva ezzel a kimaradó néhány napot, hetet vagy hosszabb időszakot. A lízingelt jármű balesete vagy meghibásodása esetén hívja személyes kapcsolattartóját, csereautót biztosítunk Önnek.
Üzemanyagkártya | Kényelmesen és biztonságosan intézheti üzemanyag és egyéb kiegészítők (kenőanyag, autópálya-matrica, autómosás, stb.) vásárlását.
Baleseti ügyintézés | A Business Lease szerződött javítópartnerei az Ön rendelkezésére állnak. Online felületünkön keresztül tud bejelentkezni és időpontot foglalni. Tapasztalt kollégáink segítik a zökkenőmentes ügyintézést.
Sofőrszolgálat – hozom/viszem szolgáltatás | Munkatársunk az Ön által megadott időben elmegy gépkocsijáért. Önnek nincs semmi más teendője, mint megrendelni a hozom-viszem szolgáltatást, és mi minden mást elintézünk.

 

Lépjen velünk kapcsolatba

Hoppá! Az űrlap nem található.