Operatív lízing

Cégautó gazdaságosan és kényelmesen

 

 

Az operatív lízing egyre kedveltebb cégautó finanszírozási forma Magyarországon. A kedvező adózási feltételek miatt sokan választják a céges autóflottájukhoz.

Kötelezettség nélküli árajánlatot szeretne? Jelezze felénk!

Árajánlat kérése
Cégautó ikon

Operatív lízing jelentése

Fontos az elején leszögezni, hogy az operatív lízing és a tartós bérlet között nincs különbség.

Az operatív lízing fogalma alapján a megállapodás értelmében a lízingbeadó a lízingbe vevő igényeinek megfelelő gépjárművet beszerzi és a lízingbe vevőnek, havi bérleti díj fizetés ellenében, határozott idejű használatra átengedi.

A lízing futamidő legtöbbször 36 vagy 48 hónap.

A pénzügyi és operatív lízing közötti különbség leginkább a cégautó tulajdonlásban keresendő. Operatív lízing esetén a futamidő végével az autó tulajdonosa a lízingcég marad.

Ellentétben a zárt végű pénzügyi lízinggel, ahol a lízingbe vevő tulajdonába kerül a cégautó a futamidő végén. A nyílt végű pénzügyi lízing esetén pedig a futamidő végén dönthet a tulajdonlásról a lízingbe vevő.

Az operatív lízingnek számos előnye van a saját tulajdonú cégautó vagy egyéb konstrukciókkal szemben.

 • Gazdaságos
 • Minimális beruházási igényű – tervezhető
 • Biztonságos
 • Kényelmes

Miért gazdaságos az operatív lízing?

ÁFA visszaigénylés

Az operatív lízing konstrukciónál a cégautó üzleti használatának arányában, de akár havi egy üzleti célú használat esetén 50%-ban az ÁFA visszaigényelhető. Amennyiben a magánhasználatot megtéríttetik a munkavállalókkal, akkor az ÁFA teljes mértékben visszaigényelhető.

A lízingelt cégautó maradványértékére eső ÁFA nem a lízingbe vevőt terheli, hanem a lízing periódus végén a használtautót vásárló személyt.

Mi az a maradványérték?

Gépjármű értéke a lízing periódus végén.

Hogyan számolható el az operatív lízing díj?

A havi bérleti díj 100%-ban költségként leírható. A cégautóadót a lízingdíj tartalmazza.

Miért egyszerűen tervezhető költség az operatív lízing?

A havi lízingdíj nem változik, és fix kamatozású, így pontosan tervezhetőek a havi kiadások

Mitől kiszámítható az operatív lízing?

A lízing futamidő lejártával nincsenek nem várt költségek. A maradványérték (az autó piaci értéke a futamidő végén) fix és rögzített. A piaci árváltozásból származó különbség kockázatát a lízingcég viseli.

Miért jelent minimális beruházás az operatív lízing?

A cash flow kezelése állandó kihívás a vállalkozások számára. Az operatív lízingnél akár kezdeti beruházás költség nélkül tudja a vállalkozás használni a cégautót. A lízingdíjat a cégautó ára és a maradványérték közötti különbözetből kalkulálják.

A saját tulajdonban lévő cégautóhoz képest a megtakarítás elérheti a 20-35%-ot is. Személyautó mellett kisbuszt vagy kisteherautót is tudunk ajánlani operatív lízing konstrukcióban.

Miért forráskímélő finanszírozási forma az operatív lízing?

A forráshiánnyal küzdő gazdasági társaságok tőkéje nincs a gépjárműben lekötve. A beruházás a lízingcéget terheli, vagyis a gépkocsik a mi mérlegünkben szerepelnek eszközként.

Az így felszabadult összeg a vállalkozásban marad és beforgatható az alaptevékenység fejlesztésébe.

Mitől lesz könyvelési mérlegen kívüli a havi bérleti díj?

Mivel az eszköz nem a bérbevevő könyvelésében szerepel, így mérlegen kívüli finanszírozást kínál.

Jellemzően az alkalmazottak munkabére után a cégautó flotta fenntartása a második legnagyobb költség egy cégben. Céges autó beszerzés előtt érdemes összehasonlítani a különböző finanszírozási megoldásokat. Mivel az operatív lízing mellett elérhető még a nyílt végű és a zárt végű pénzügyi lízing is. Illetve a cégeknek lehetőségük van önerőből megvásárolni a gépjárműveket.

Cégautó szabályzat

Mitől átlátható az operatív lízing?

Az operatív lízing biztonságos és kockázatmentes cégautó finanszírozási forma.

Az operatív lízingnél nincsenek nem várt költségek és kellemetlen meglepetések. Ahogy korábban már említettük, nincs maradványérték-kockázat, mivel a lízingcég a szerződés kezdetén garantálja a maradványértéket (gépjármű értékét a lízing futamidő végén).
Az autó használat utáni értékesítése a lízingcégnek jelent kockázatot.

Mennyi a cégautó bekerülési értéke?

A havonta fizetendő lízingdíj vagy bérleti díj számításának alapja a gépjármű nettó beszerzési ára és a korábban említett fix maradványérték különbözete. Ez a forma összeg lényegesen (akár 30%-kal) kisebb finanszírozási igényt jelent a saját vásárlással szemben, és az ÁFA-t sem kell finanszírozni a havidíjban.

Nagy tételes kedvezmények

A lízing szolgáltató a nagy tételes beszerzésnek és megrendeléseknek köszönhetően a szolgáltatóktól és beszállítóktól kedvezményt kap. A kedvezményt pedig tovább ajánlja az ügyfeleknek.
Így a lízingbe vevő sokszor a piaci ár alatt juthat hozzá a céges autóhoz vagy az autószerviz-szolgáltatásokhoz.

Kevesebb az adminisztratív költség

A gépjárműpark üzemeltetésével kapcsolatos adminisztratív költségek alacsonyak, mivel a legtöbb autóflottával kapcsolatos feladatot a lízingcég intézi.

Miért kényelmes az operatív lízing?

SZAKÉRTELEM
A lízingszolgáltató biztosítja a cégautó fenntartáshoz szükséges szakértelmet. A céges autók napi ügyeinek kezelésében segít a dedikált kapcsolattartó. Intézik a kötelező vagy meghibásodás miatti szervizeket, a baleseti kárrendezést, a biztosításokat, az átmeneti bérautót vagy a szezonális gumicserét.

GONDOSKODÁS
Az operatív lízingnél mindezekről és még sok másról is mi gondoskodunk. Ügyfeleink vállalkozásuk fő tevékenységére koncentrálhatnak és az adminisztráció minden gondjától megszabadul.

FLOTTA MÉRET
A lízingcég ugyanúgy képes egy autós flottának is biztosítani a korábban felsorolt kedvezményeket. Ugyanakkor nem jelent gondot a több száz cégautós partner flottájának kezelése sem.

EGY SZÁMLA
Csak havi egy bérleti díjat kell fizetni. Nem okoz gondot az operatív lízing könyvelése és nyomon követése.

TELJES KONTROLL
Egyszerűen és gyorsan nyomon követheti a cégautókat. Ha a cég saját nevén vásárol cégautót, akkor folyamatosan ellenőrizni kell őket. Az operatív lízing lehetővé teszi az autópark hatékonyabb kezelését.

IDŐMENEDZSMENT
Több idő és kevesebb gond. Az operatív lízing a flottához kapcsolódó összes pénzügyi és adóügyi követelményt intézzük. Ez azt jelenti, hogy a lízingbe vevőnek nem kell aggódnia, nyomon követnie és a határidőkkel foglalkoznia. Több időt fordíthat a cég működésére.

Operatív lízing előnyei

Cégautó választás
 • Költségként leírható
 • ÁFA visszaigénylés
 • Beszállító engedmények
 • Lízingcég mérlegében van
 • Jó hitelképességi mutató
 • Forrás felszabadulás
Cégautó konfiguráció

Miért érdemes operatív lízingben gondolkozni?

 • Igényének megfelelő cégautót választ személyre szabott felszereltséggel.
 • Fix havi lízing díjat fizet a szerződésben foglaltak alapján.
 • Nem kell bajlódnia a lízing letelte után a cégautó értékesítésével
 • Az üzembe helyezés összes költségét a Business Lease finanszírozza.
 • A jármű ügyintézése a lízingcég gondja.

Extra szolgáltatások operatív lízinghez

Az egyszerű finanszírozáson túl a lízing szolgáltató számos szolgáltatást nyújt a cégautóhoz. A szolgáltatások biztosítják, hogy kényelmesen és egyszerűen kezelhesse a lízingbe vevő a járművet.

Biztosítás
A lízingelt jármű minden biztosítását mi intézzük Ön helyett, legyen szó CASCO vagy kötelező felelősség biztosításról.

Karbantartás
A lízingelt autó karbantartásával és időszakos szervizzel kapcsolatban is állunk rendelkezésére. Call Centerünk segít Önnek a szervizben.

Csereautó/bérautó
Amíg nem érkezik meg a lízingelt autója kiválaszthatja a megfelelő bérautót, áthidalva ezzel a kimaradó néhány napot, hetet vagy hosszabb időszakot. A lízingelt jármű balesete vagy meghibásodása esetén hívja személyes kapcsolattartóját, csereautót biztosítunk Önnek.

Üzemanyagkártya
Kényelmesen és biztonságosan intézheti üzemanyag és egyéb kiegészítők (kenőanyag, autópálya-matrica, autómosás, stb.) vásárlását.

Gumiszolgáltatás
Megszervezzük a szezonális abroncscserét Ön helyett. Az online felületen tud időpontot foglalni, az Önhöz közel található szolgáltatóhoz. Gumihotel szolgáltatást is biztosítunk az abroncsok tárolására.

Assistance
Bármilyen meghibásodás vagy baleset esetén segítünk Önnek. Tartósbérleti konstrukcióban az Assistance szolgáltatás a nap 24 órájában az Ön rendelkezésére áll egész Európa területén. Ha nem tud tovább közlekedni az autó leállása miatt, hívja dedikált segélyvonalunkat és segítünk.

Baleseti ügyintézés
A Business Lease szerződött javítópartnerei az Ön rendelkezésére állnak. Online felületünkön keresztül tud bejelentkezni és időpontot foglalni. Tapasztalt kollégáink segítik a zökkenőmentes ügyintézést.

Sofőrszolgálat – Hozom-viszem szolgáltatás
Munkatársunk az Ön által megadott időben elmegy gépkocsijáért. Önnek nincs semmi más teendője, mint megrendelni a hozom-viszem szolgáltatást, és mi minden mást elintézünk.

FLOTTAMENEDZSMENT

Négy érv az operatív lízing mellett

Az operatív lízing legnagyobb előnye, hogy a cégautók karbantartását, ügyintézését, szervizét és adminisztrációját megoldjuk Ön helyett. Zökkenőmentessé tesszük a mindennapi autózást és garantáljuk, hogy nap mint nap biztonságosan közlekedhessen. Passion for mobility.

1

TERVEZHETŐSÉG

2

KISZÁMÍTHATÓSÁG

3

GAZDASÁGOSSÁG

4

EGYSZERŰSÉG

Lépjen velünk kapcsolatba

Hoppá! Az űrlap nem található.

Ensure Essay Success with Professional Writing Assistance Expert Writing Services to Meet Your Academic Requirements Master Your Essays with Expert Writing Services Quality Essays Crafted with Precision and Care Get the Perfect Essay Results with Our Professional Writing Services