CSEREAUTÓ-BÉRAUTÓ | tanácsok

Cégautó választás

 

A csereautó – bérautó átadás/ átvételnél szeretnénk segítséget nyújtani a következő hasznos tanácsokkal. Célunk, hogy gyorsan és zökkenőmentesen garantálhassuk az Ön mobilitását az új kihívásokkal teli időszakban.

 

A járvány miatt új kihívásokkal kell szembenéznie a cégeknek, a hatékony működéshez azonban állandó mobilitásra van szükség. A Business Lease nemcsak többéves operatív lízing konstrukcióban, hanem rövidtávú autóbérlésben is rendelkezésre áll. Ez a rugalmas mobilitási forma olyan esetekre kínál megoldást, amikor a hosszú távú elköteleződés túl nagy kockázatot jelentene a cégnek. Ügyfeleink egy része a rugalmas bérautó szolgáltatást lopott vagy totálkáros autó pótlására igényli. De a pandémia miatti meghosszabodott autó-szállítási határidőknél is praktikus megoldás mostanában.

 

 

 

Tervezés

 1. Tervezzen előre

Amennyiben bérautóra van szüksége, hívja személyes kapcsolattartóját, aki pontos tájékoztatást ad a csereautó-igénylés feltételeiről. Érdemes egy-két nappal előbb felvenni a Business Lease-zel a kapcsolatot, hogy időben tudjunk Önnek autót biztosítani.

 

Csereautó

 1. Csereautó vagy bérautó átvétel

A gépkocsi átvételekor figyelmesen ellenőrizze a következőket:

 • a gépkocsi-kategória megfelelőségét;
 • az esetleges sérüléseket;
 • a kilométeróra állását;
 • a gépkocsiokmányok meglétét és érvényességét;
 • a kötelező tartozékokat;
 • az érvényes autópálya-matrica meglétét;
 • az évszaknak megfelelő gumiabroncsokat;
 • az üzemanyagszintet (amennyiben Ön tele tankkal vette át az autót, kérjük, a leadásnál is gondoskodjon az üzemanyagról – ennek elmulasztása esetén a feltöltés költségét továbbszámlázzuk Önök felé).

 

FigyelemAmennyiben akár a gépkocsival, akár az autóhoz kapcsolódó dokumentumokkal kapcsolatban sérülést, hiányosságot vagy hibás adatot észlel, azt kérjük, a bérleti szerződésen az átvételkor (!) tüntesse fel vagy kérje azok azonnali javítását. A megjegyzéssel kiegészített dokumentumot gondosan őrizze meg.

 

 

Üzemanyagkártya

 1. Üzemanyagkártya

Amennyiben Ön rendszámra szóló üzemanyagkártyával rendelkezik, azt a bérautó/csereautó esetében nem tudja használni, hiszen a kártyán feltüntetett rendszám nem azonos az ideiglenesen Ön által használt gépjárművel. Ilyen esetben az üzemanyag-számlát az Ön munkaadójának nevére kell kérni, így az elszámolható lesz cégen belül.

 

Csereautó hosszabítás

 1. Csereautó vagy bérautó hosszabbítás

Hosszabbítási igényét 24 órával a bérlés vége előtt szíveskedjen jelezni. Amennyiben a visszaszolgáltatás ideje több mint egy órával meghaladja a kiadásét, egy újabb bérleti napot számolunk el.

 

Autóbérlés rövidtávon

 

Autóleadás

 1. Leadás

Csereautó és bérautó leadásnál mindig figyelmesen kell eljárni. Nemrég fordult elő egyik partnerünkkel, hogy miután megjavították a lízingelt autóját, a csarautóval visszagurult a szervizhez. Ott átvette az autóját és a csereautót rábízta a recepciósra. Az autó csak napokkal később jutott vissza a helyére, és az addigi díjat, a használónak kellett kifizetnie.  A pótköltségeket kellő figyelemmel és körültekintéssel elkerülhetjük.  Fontos, hogy a leadás közvetlenül a bérbeadó cég felé történjen! Ne bízza az autót közvetítőre (szerelő kolléga, recepciós)! A bérbeadó cég elérhetősége az autóbérleti dokumentumban található. A későbbi elszámolást megkönnyítendő az autó leadásról minden esetben írjon alá átadási nyilatkozatot pontos dátummal.

Lépjen velünk kapcsolatba

Hoppá! Az űrlap nem található.