10.8.2020
No items found.

OPERATÍV LÍZING ELŐNYEI

Az operatív lízing ma egyre kedveltebb finanszírozási forma Magyarországon. A kedvező adózási feltételek miatt sokan választják a céges autóflottájukhoz.Operatív lízing jelentése - Operatív lízing (vagy más néven tartósbérlet) során a lízingbeadó a lízingbe vevő igényeinek megfelelő gépjárművet beszerzi és a lízingbe vevőnek, havi lízingdíj fizetés ellenében határozott idejű használatra átengedi. Ez a lízing futamidő legtöbbször 36 vagy 48 hónap.) A futamidő végével az autó tulajdonosa a lízingcég marad. Az operatív lízingnek számos előnye van a saját tulajdonú cégautó vagy egyéb konstrukciókkal szemben.
  • Gazdaságos
  • Minimális beruházási igényű - tervezhető
  • Biztonságos
  • Kényelmes
Flotta megtakarítás ikon

OPERATÍV LÍZING - GAZDASÁGOS

ÁFA – Az operatív lízing konstrukciónál a lízingdíj ÁFA-ja visszaigényelhető. Az új szabályozás alapján vagy a cégautó üzleti használatának arányában, de akár választható az 50%-os átalány is ( a cégautó minimum egy üzleti célú használatánál.) A lízingelt cégautó maradványértékére eső ÁFA nem Önt terheli, hanem a lízing periódus végén a használtautót vásárló személyt. (Maradványérték: gépjármű értéke a lízing periódus végén.) .

ELSZÁMOLHATÓ - A havi bérleti díj 100%-ban költségként leírható. A cégautó adót a lízingdít tartalmazza.TERVEZHETŐ - A havi lízingdíj nem változik, és fix kamatozású, így pontosan tervezhetőek a havi kiadások.KISZÁMÍTHATÓ - A lízing futamidő lejártával nincsenek nem várt költségek. A maradványérték (az autó piaci értéke a futamidő végén) fix és rögzített. A piaci árváltozásból származó különbség kockázatát a lízingcég viseli.MINIMÁLIS BERUHÁZÁS – A cash flow kezelése állandó kihívás a vállalkozások számára. Az operatív lízingnél beruházás nélkül Öné lehet a cégautó. A lízingdíj a cégautó ára és a maradványérték közötti különbözetből kalkulálódik. A saját tulajdonban lévú cégautóhoz képest a megtakarítás elérheti a 20-35%-ot is. Autó mellett kisbuszt vagy kisteherautót is tudunk ajánlani operatív lízing konstrukcióban.FORRÁSKÍMÉLŐ - A forráshiánnyal küzdő gazdasági társaságok pénze nincs a gépkocsiban lekötve. A beruházás a lízingcéget terheli, vagyis a gépkocsik a mi mérlegünkben szerepelnek eszközként. Az így felszabadult összeg Önnél kamatozik, és beforgatható az alaptevékenység fejlesztésébe.MÉRLEGEN KÍVÜLI - Mivel az eszköz nem a bérbevevő könyveiben szerepel, így mérlegen kívüli finanszírozást kínál.

Az alkalmazottak után a cégautó flotta fenntartása a második legnagyobb költség. Érdemes alaposan körbejárni a beszerzés és üzemeltetés témakörét, mielőtt bárki felelős döntést hozna a témában. Itt olvashat egy összehasonlító elemzést a cégautó VÁSÁRLÁS | HITEL | LÍZING témában.
Figyelem

OPERATÍV LÍZING - ÁTLÁTHATÓ

BIZTONSÁGOS – Az operatív lízingnél nincsenek nem várt költségek, kellemetlen meglepetések. Ahogy korábban már említettük, nincs maradványérték-kockázat, mivel a lízingcég a szerződés kezdetén garantálja a maradványértéket (gépjármű értékét a lízing futamidő végén).

KOCKÁZATMENTES - Az autó használat utáni értékesítése nekünk jelent kockázatot. Egyszerűen ellenőrizhető és átlátható megoldást kínálunk Önnek.ÖNERŐ - A lízing konstrukciótól függően lehetőség van 0% önerővel igénybe venni az operatív lízinget.BEKERÜLÉSI ÉRTÉK - A havonta fizetendő lízingdíj számításának alapja a gépjármű nettó beszerzési ára és a korábban említett fix maradványérték különbözete. Ez a forma összeg lényegesen (akár 30%-kal) kisebb finanszírozási igényt jelent a saját vásárlással szemben, és az ÁFA-t sem kell finanszírozni a hívidíjban.NAGY TÉTELBEN - Szolgáltatóktól, beszállítóktól kapott kedvezményt a lízing szolgáltató tovább ajánlja az ügyfeleknek. Így a lízingbe vevő sokszor a piaci ár alatt juthatnak hozzá gépkocsijukhoz vagy szerviz-szolgáltatásokhoz.ADMINISZTRATÍV KÖLTSÉG - A gépjárműpark üzemeltetésével kapcsolatos adminisztratív költségek alacsonyak.

Autóleadás

OPERATÍV LÍZING - KÉNYELMES

SZAKÉRTELEM – A lízingszolgáltató biztosítja a cégautó fenntartáshoz szükséges szakértelmet. A céges autók napi ügyeinek kezelésében segít a dedikált kapcsolattartó. Intézik a kötelező vagy meghibásodás miatti szervizeket, a baleseti kárrendezést, a biztosításokat, az átmeneti bérautót vagy a szezonális gumicserét.GONDOSKODÁS - Az operatív lízingnél mindezekről és még sok másról is mi gondoskodunk. Ügyfeleink vállalkozásuk fő tevékenységére koncentrálhatnak és az adminisztráció minden gondjától megszabadul.FLOTTA MÉRET - A lízingcég ugyanúgy képes egy autós flottának is biztosítani a korábban felsorolt kedvezményeket. Ugyanakkor nem jelent gondot a több száz cégautós partner flottájának kezelése sem.

EGY SZÁMLA - Csak havi egy díjat kell fizetni. Nem okoz gondot nyomon követni őket és könyvelni.TELJES KONTROL - Egyszerűen és gyorsan nyomon követheti a cégautókat. Ha a cég saját nevén vásárol cégautót, akkor folymatosan ellenőrizni kell őket. Az operatív lízing lehetővé teszi az autópark hatékonyabb kezelését.IDŐMENEDZSMENT - Több idő és kevesebb gond. Az operatív lízing a flottához kapcsolódó összes pénzügyi és adóügyi követelményt intézzük. Ez azt jelenti, hogy Önnek nem kell aggódnia, nyomon követnie, időben leadnia. Több időt tölthet saját cégével.

 Operatív lízing szolgáltatásunkról részletesebben

https://www.businesslease.hu/uzleti-megoldasok/operativ-lizing/

Miért érdemes operatív lízingben gondolkozni?

  • Igényének megfelelő cégautót választ személyre szabott felszereltséggel.
  • Fix havi lízing díjat fizet a szerződésben foglaltak alapján.
  • Nem kell bajlódnia a lízing letelte után a cégautó értékesítésével
  • Az üzembehelyezés összes költségét a Business Lease finanszírozza.
  • A jármű ügyintézése a lízingcég gondja.
Extra lízing

Extra szolgáltatások az operatív lízinghez

Az egyszerű finanszírozáson túl a lízing szolgáltató számos szolgáltatást nyújt a cégautóhoz. A szolgálatások biztosítják, hogy kényelmesen és egyszerűen kezelhesse a lízingbe vevő a járművet.

Biztosítás | A lízingelt jármű minden biztosítását mi intézzük Ön helyett, legyen szó CASCO vagy kötelező felelősség biztosításról.

Karbantartás | A lízingelt autó karbantartásával és időszakos szervizzel kapcsolatban is állunk rendelkezésére.

Gumiszolgáltatás | Megszervezzük a szezonális abroncscserét Ön helyett. Az online felületen tud időpontot foglalni, az Önhöz közel található szolgáltatóhoz. Gumihotel szolgáltatást is biztosítunk az abroncsok tárolására.

Assistance | Bármilyen meghibásodás vagy baleset esetén segítünk Önnek. Tartósbérleti konstrukcióban az Assistance szolgáltatás a nap 24 órájában az Ön rendelkezésére áll egész Európa területén. Ha nem tud tovább közlekedni az autó leállása miatt, hívja dedikált segélyvonalunkat és segítünk.

Csereautó/bérautó | Amíg nem érkezik meg a lízingelt autója kiválaszthatja a megfelelő bérautót, áthidalva ezzel a kimaradó néhány napot, hetet vagy hosszabb időszakot. A lízingelt jármű balesete vagy meghibásodása esetén hívja személyes kapcsolattartóját, csereautót biztosítunk Önnek.

Üzemanyagkártya | Kényelmesen és biztonságosan intézheti üzemanyag és egyéb kiegészítők (kenőanyag, autópálya-matrica, autómosás, stb.) vásárlását.

Baleseti ügyintézés | A Business Lease szerződött javítópartnerei az Ön rendelkezésére állnak. Online felületünkön keresztül tud bejelentkezni és időpontot foglalni. Tapasztalt kollégáink segítik a zökkenőmentes ügyintézést.

Sofőrszolgálat – hozom/viszem szolgáltatás | Munkatársunk az Ön által megadott időben elmegy gépkocsijáért. Önnek nincs semmi más teendője, mint megrendelni a hozom-viszem szolgáltatást, és mi minden mást elintézünk.

Cégautó adózásáról és adózási tanácsokról itt olvashat részletesen.

Felvesszük önnel a kapcsolatot

Adja meg elérhetőségét, visszahívjuk
Köszönjük megkeresését. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Oops! Something went wrong while submitting the form.