UTAZÁS KÜLFÖLDRE

Céges autóval külföldre utazni alapos felkészülést igényel. Kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében érdemes előre felkészülni, ha céges vagy lízingelt autóval külföldre megyünk. Összegyűjtöttük, mire érdemes figyelni indulás előtt:

Okmányok (link a cikkhez)
Cégautó meghatalmazás (link a cikkhez)
Határátlépési engedély (link a cikkhez)
Autó felkészítése (link a cikkhez)

Gyakran ismételt kérdések

Kell a külföldi utazáshoz zöld kártya?

Igen. A cégautóba készítsük be a külföldi utazás során a zöld kártyát. A zöldkártya egy nemzetközi gépjármű-felelősségbiztosítási bizonylat, melyet a biztosítók állítanak ki a biztosított számára a külföldön megkívánt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási fedezet meglétének igazolására. A zöld kártya tehát a magyar kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás külföldre való kiterjesztését igazoló nyomtatvány. Külföldön éppúgy, mint belföldön szükség van az autó érvényes zöld kártyájára, amelyet a vezető köteles magánál tartani legyen az lízingelt autó vagy saját gépkocsi. Céges autóknál a flottamanagertől vagy a vállalati járműveket kezelő kollégától kell elkérni. Érdemes az utazás előtt pár nappal, egy héttel jelezni az utazást, hogy biztosan rendelkezésre álljon az okirat az indulás napjára. A zöld kártya csak a Zöldkártya Rendszer tagországaiban igazolja a gépjármű-felelősségbiztosítási fedezetét, ha olyan országba utazunk, amely nincs benne ebben a listában, akkor az illető ország határán az ott előírt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződést (ún. határbiztosítást) kell megkötni.

EU-n kívülre utazom a cégautómmal. Milyen engedély szükséges?

Ha EU-n kívülre tervezünk autózni lízingelt járművel, akkor szükségünk lesz igazolásra arról, hogy jogosan használjuk a járművet. Ennek formája a különböző flottakezelőknél eltérő lehet. A Business Lease-nél kiállítanak egy olyan írásos engedélyt a lízingelt gépkocsihoz, amelyet a határátlépésnél elfogadnak. Az engedélyben az alapadatokat kell megadnunk: az autó használó nevét, úti okmány számát, a jármű rendszámát, alvázszámát, a forgalmi engedély jogosultjának nevét, aláírását, céges autónál a cégszerű aláírást, és azt az időtartamot, amely alatt az országot a járművel elhagyhatja. Érdemes utazási szándékunkat a flottakezelőnek jó előre jelezni, hogy időben elkészüljenek a szükséges iratok. Most nem ajánlott Ukrajnába utazni, de korábban is csak közjegyzői okirattal engedtek céges autóval belépni, ennek kiállítási ideje több hetet is elérheti. Business Lease által kezelt cégautóknál írjon dedikált kapcsolattartójának vagy az info@businesslease.hu címre.

Cégautó meghatalmazás

Külföldön előfordulhat, hogy igazolni kell, jogosan használjuk-e az autót. Ha céges vagy kölcsönautóval utazunk külföldre – azaz olyan gépkocsival, amelynek nem mi vagyunk az üzembentartói –, minden esetben érdemes magunkkal vinni a gépjármű tulajdonosának nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy használhatjuk az autót. A Business Lease autóhasználói cégautó meghatalmazást az info@businesslease.hu emailcímen kérhetnek. Kérjük, adják meg a használó nevét, a cégnevet, a rendsámot és az utazás időtartamát.

Fontos elérhetőségek ügyfeleinknek

Foglaljon szerviz időpontot itt:

Ön fontos számunkra és mi gondoskodunk járművéről. A jármű rendszeres karbantartása fontos a biztonságos autózás érdekében. Mi segítünk Önnek.

Köszönjük, hogy kitöltötte az űrlapot!
Při vyplňování formuláře se něco pokazilo. Zkuste to znovu.
Foglaljon szerviz időpontot itt:

Ön fontos számunkra és mi gondoskodunk járművéről.

Köszönjük, hogy kitöltötte az űrlapot!
Při vyplňování formuláře se něco pokazilo. Zkuste to znovu.

BUSINESS LEASE Hungary Kft.
H-1134 Budapest, Dózsa György út 146-148. 6. em.
Adószám: 13110123-2-41, Cégjegyzékszám: 01-09-966983