1.10.2018
No items found.

WLTP - a globális standard CO2 mérésre

wltp_image

A szigorodó emissziós határértékek Európában megváltoztatták az autóvásárlók szemében a gépjárművek megítélését. Nem segítettek a helyzeten a küszöbértékek többszörösét kitevő tényleges kibocsátási értékek és a világvárosokban tervezett behajtási tilalmak sem.

De mi is valójában a sokat emlegetett WLTP?

  • WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) az üzemanyag fogyasztás- és a CO2 kibocsátás-mérés egy új protokolja.
  • Az új eljárás a jelenlegit NEDC-t váltja fel “New European Driving Cycle”.
  • A WLTP folyamat egyik legfontosabb célkitűzése hogy jelenlegi a teszt eredmények jobban igazodjanak a valós utcai gépjárműhasználathoz.
  • Mivel a CO2 célok nagy mértékben befolyásolják az autógyártók gazdaság teljesítményét, ezért a WLTP a teszt folyamatokat globális szinten harmonizálva igyekszik egyenlő játékteret biztosítani a piaci szereplők számára.
  • A WLTP idén szeptemberben kerül bevezetésre egyes szegmensekben, a NEDC pedig teljesen 2020-ban kerül hatályon kívül.
  • WLTP csak az EU-28 tagállamban kerül bevezetésre illetve Norvégiában, Izlandon, Svájcban, Izraelben és Törökországban.
icon03
wltp_timeline
wltp_values

Mindezt figyelembe véve kijelenthetjük, hogy a károsanyag-emissziós szabályozás új korszakába lépünk, ami hosszútávon nagymértékben módosítja a modellpalettákat.

vezetestechnika

 

Felvesszük önnel a kapcsolatot

Adja meg elérhetőségét, visszahívjuk
Köszönjük megkeresését. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Oops! Something went wrong while submitting the form.