31.12.2022
No items found.

Vezetéstechnikai tréning cégautókhoz

A Business Lease Hungary és a Drivingcamp Hungary a céges autók káreseményeit alapul véve dolgozta ki a moduláris rendszerű KOMPAKT vezetéstechnikai tréninget.A tréning során a magyarországi cégautóknál leggyakrabban előforduló balesetek megelőzését gyakoroljuk. A képzés segítségével megismerjük a mindennapi életben hasznos és alkalmazható speciális vezetéstechnikát, amivel megelőzhetők a veszélyhelyzetek.A dedikált Business Lease napokon partnereink munkatársai kipróbálhatják magukat különböző vezetési helyzetekben. A csoportok moduláris rendszerben mozognak a tanpályán. A KOMPAKT képzés keretein belül egy elméleti és négy gyakorlati modul kerül lebonyolításra.A képzés során a vezetéstechnikai készségeket fejlesztjük, amelynek eredményeképpen a résztvevők azonnal alkalmazható fogásokat sajátítanak el.

  • Vész – és célfékezés; – szlalom; – kanyartechnika;
  • Alul-, illetve túlkormányzottság kezelése;
  • Ideális ív;
  • Vészhelyzeti szituációk – rántó-pados gyakorlat

Részvételi feltételek: érvényes ‘B’ kategóriás jogosítvány.Használt pályamodulok: M1 – M2 – M3 – M4Maximális csoportlétszám: 8 főInstruktor: 1 fő / csoportIdőpont: előzetes egyeztetés alapján

Drivingcamp Vezetéstechnikai Központ

A Drivingcamp Hungary Közlekedésbiztonsági és Vezetéstechnikai Központ, mint Európa egyik legkorszerűbb létesítménye, szigorú minőségpolitikát folytat német sztenderdek szerint.Budapesttől csupán 24 km-re, az M1-es autópálya mellett, több mint 220.000 m2-es területen. Így a vezetés – szakképzett instruktoraik irányításával – élménnyé válik.HVG újságírójának cikke a tréningről.

Kompakt vezetéstechnikai tréning – modulok

Dinamikus rántópad modul

Az egyedülállóan nagy területű, 90 méter hosszú, különösen csúszós felület nagyon sok lehetőséget biztosít a mindennapi vészhelyzetek kezelésének gyakorlására. A modulon a hirtelen megcsúszó és kifaroló jármű feletti uralom visszaszerzését, stabilizálását, valamint különböző fékezési és kikerülési manővereket gyakorlunk úgy, hogy ezek a tapasztalatok beidegződéssé váljanak.

Multifunkcionális modul

A modul nagy területének köszönhetően rendkívül sokoldalú felhasználást tesz lehetővé: előtérben a különböző fékezési technikák (pl. vészfékezés akár a jármű oldalanként eltérő tapadású felülete esetén, vagy akár célfékezés), a jármű irányítása (pl. kormányzástechnika, szlalom, kikerülés, vagy akár a helyes előretekintés megtanulása), illetve ezek bármely kombinációja. A pálya további különlegessége, hogy egy Aquaplaning medence is található rajta, ahol teljes biztonsággal gyakorolható az úton olyan nagyon nemkívánatos vízen futás helyes kezelése.

Lejtős hajtűkanyar modul

Nincs is annál kellemesebb meglepetés, mint amikor egy 9%-os lejtő alján a jeges hajtűkanyarban nem szalagkorlát és szakadék, hanem egy száraz, jól tapadó biztonsági sáv vár ránk! A célfékezés és a kanyartechnika fejlesztése extrém viszonyok között. A hegyvidéki modulunk tetején egy dinamikus rántópad is beépítésre került, hogy a gyakorlás még izgalmasabb és hatékonyabb legyen.

Körpálya modul

Tudjuk, hogyha kanyarban intenzíven gyorsítunk, mikor fog oldalirányba kitörni a járművünk a fizikának engedelmeskedve? Tudjuk, hogy mit jelent az oly sokszor elhangzó autós kifejezés, az alul-, vagy túlkormányzottság? A 80 méter átmérőjű óriás körpályánkon saját tapasztalatából fogja ezeket az információkat megszerezni, és mindezt a lehető legnagyobb biztonságban. A modulon a motorkerékpárosok képzésére egy speciális rántópad is kialakításra került.

Miért érdemes eljönni a vezetéstechnikai tréningre?

Ha Ön ül a céges autó volánja mögött…

  1. Kipróbálhatja mire képes az autója: Milyen gyorsan áll meg vészfékezésnél? Extrém körülmények között hogyan veszik át az uralmat a vezetéstechnikai rendszerek (ABS, ESP)?
  2. Fejlődés: A Business Lease lehetőséget kínál, hogy Közép-Európa legnagyobb vezetéstechnikai tesztpályáján kipróbálhassa saját vezetési képességeit: Milyen gyorsan tudja megállítani az autót ellenkormányzással? Időben és elég intenzíven képes-e fékezni a bója előtt?

Ha Ön csapatot vezet vagy céges autó flottát kezel…

  1. Vigye el kollégáit egy hasznos csapatépítő programra. Felmérheti beosztottjai vezetési képességeit. Hogyan kezelik a lízingelt vagy saját céges autó nyújtotta lehetőségeket és korlátokat? Szervezzen Ön is dedikált csapatépítő napot a Business Lease Kompakt Vezetéstechnikai tréningen.
  2. Segítünk csökkenteni a cégautó üzembentartási költségeit és javítani a cég eredményességét. Segítünk, hogy az autóvezetői hosszú távon balesetmentesen végezzék munkájukat, legyen az szervizautó vagy manager autó. Rendszeres képzéssel szinten tarthatja a lízingelt / saját autók biztosítási valamint a szerviz díjait. Emellett javíthatja a munkatársak vezetéstechnikáját és vészhelyzetkezelését.

Hogyan lehet fejleszteni a vezetéstechnikát tréning nélkül?

Kormányfogás a biztonságos vezetés érdekében

Egy gyors internetes kereséssel megtudhatjuk azt, amit Szegvári Krisztián is elmond a vezetéstechnikai tréningen. A 9 óra – 3 óra állás a megfelelő pozíció a régebben oktatott 10 óra 10 helyett.Ezzel a fogással tudjuk elengedés nélkül a legnagyobb kormányfordulatot elérni. A 9 órás fogással valamivel több mint egy felet lehet fordítani anélkül, hogy összeakadna a kezünk. Érdemes néha a dugóban átlesni a másik autóba, a szomszéd hallott-e a helyes kormányfogásról, mivel felmérések szerint hazánkban a sofőrök 96% nem alkalmazza ezt.

Melyik kormányfogást kerüljük el?

Változatos megoldásokkal találkozhatunk, a térddel egyensúlyozó szendvicsevőstől a menő-csajozós egytenyeres változatig. A baleseti helyszínelők az egytenyeres vezetőknél frontális ütközés után pontosan meg tudják állapítani a baleset pontos idejét a vezető homlokába beépülő karóra mutatóiból.

Kormányfogás haladóknak

A hüvelykujjunkat akasszuk be a kormányba, hogy kátyuba hajtva se kapja ki a kezünkből az autó a kormányt.Viszont, ha terepezünk a menő SUV autónkkal, akkor ezt felejtsük el, hacsak nem akarunk az ujjunkat 180 fokban visszahajtva a balesetin kikötni.Lehetséges-e üzemanyagot spórolni a vezetési stílussal?Egy autó fogyasztására leginkább a sofőr vezetési stílusa van hatással. Összegyűjtöttünk 8 tanácsot az üzemanyagszámla csökkentésére, ami közül az egyik tanácsunk részletesen foglalkozik a vezetési stílussal.

Felvesszük önnel a kapcsolatot

Adja meg elérhetőségét, visszahívjuk
Köszönjük megkeresését. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Oops! Something went wrong while submitting the form.