15.10.2018
No items found.

Hogyan éljük túl a WLTP-t?

Flotta vagy beszerzési vezetőként látni akarjuk, hogy tarthatjuk kontrol alatt a WLTP átállás miatt keletkező plusz költségeket és egyéb változásokat. (WLTP-ről bővebben) Nem mindegy, milyen gyorsan és proaktívan tudunk reagálni a helyzet adta kihívásokra.

Business Lease 10 pontot dolgozott ki.

Segítségükkel a céges autó flotta irányítása könnyebbe válik.

egy

Készítsünk részletes elemzést, mely autók fognak kifutni 2018. szeptember és 2019. január között. Ezzel párhuzamosan vegyük fel a kapcsolatot a lízing szolgáltatónkkal, és informálódjunk azokról a készleten lévő járművekről, amelyek még a NEDC szabályozás alá esnek. Érdemes átnézni az átmeneti időszakba tartozó szerződéseket is.

kettő

Az EU több országa alkalmaz szén-dioxid alapú adóztatást, amelynek lényege, hogy a járművek forgalomba helyezése és üzemeltetése során megállapított adó mértéke függ az autó károsanyag-kibocsátásától. Ha az autó(ka)t nem Magyarországon regisztrálták, akkor érdemes a helyi adózási szabályok változását folyamatosan nyomon követni.

három

Egyeztessünk a lízing szolgáltatóval, mely autók hosszabbíthatók meg és milyen időszakra. Ezzel elkerülhetjük a hosszadalmas várakozást az új járművekre, amelyek a WLTP miatti átállás miatt nagyobb gyártási idővel állnak csak rendelkezésre.

négy

Ha lehetőségünk van rá, frissítsük a céges Car Policy-t. Elemezzük a CO2 kibocsátási célokat és vizsgáljuk meg, az új WLTP szabályozás hogyan érinti a flotta károsanyag-kibocsátását. A vállalati üzemeltetési szabályzatot érdemes az új szabványokhoz igazítani, illetve az igényelhető modellek listáját összeegyeztetni az autópiaci változásokkal. Ha helyi szinten nem tudjuk módosítani a Car Policy-t, értesítsük a minket érintő gépkocsi-irányelvekről a központi szervezetünket.

öt

Az autómárkák országonként más-más ütemezéssel bocsátanak piacra WLTP szabványnak megfelelő modelleket. Ajánlott ezekkel a piaci információkkal naprakészen tisztában lenni, hogy a helyi autó szabályzatunkat ezek alapján módosítsuk. A lízing szolgáltató természetesen segítséget nyújt ebben.

hat

Értesítsük az érintetteket (gépjárművezetők, szakszervezetek, pénzügy stb.) a rájuk vonatkozó változásokról - például a vállalati ökológiai lábnyomot érintő pozitív előre lepésről vagy az adózási jogszabályok módosításáról.

hét

Ha szükséges, intézkedjünk rendelési stop bevezetéséről.

nyolc

Ellenőrizzük és vizsgáljuk felül az EV (elektromos) és PHEV (Plug in Hybrid) járművek arányát a szabályzatunkban.

kilenc

Vizsgáljuk meg milyen felszereltség kérhető a Car Policy-ben, mivel a piac változása a modell felszereltségek változását is eredményezi.

tíz

Mi a teendő, ha cégünknél a dízel a preferált motor típus? Mivel a töréspontok a piacon változnak, vizsgáljuk meg a lehetőséget benzinre vagy más alternatív hajtásra történő átállásra.Különböző vállalatok más-más módon érintettek a WLTP bevezetése miatt. A Business Lease segít válaszolni az átállás időszakban felmerülő kérdésekre. További információkkal kollégáink állnak szíves rendelkezésre.

érdekel

  

Felvesszük önnel a kapcsolatot

Adja meg elérhetőségét, visszahívjuk
Köszönjük megkeresését. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Oops! Something went wrong while submitting the form.