2.2.2015
No items found.

Mi is az AdBlue?

Mi a Business Lease-nél nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk annak érdekében, hogy az általunk üzemeltetett gépjárműflotta minél kisebb káros anyag kibocsátással rendelkezzen. Ennek érdekében kiemelt feladatnak tekintjük egyebek között az ügyfeleink naprakész tájékoztatását illetve tanácsadást. Dizel motorok esetében a legszigorúbb Euro 6-os környezetvédelmi előírás - az esetek többségében - csak egy speciális folyadék, az úgynevezett AdBlue hozzáadásával tartható be.

De mi is az AdBlue? Az AdBlue egy olyan karbamid oldat, amit a szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszerrel rendelkező autókban használnak, mégpedig úgy, hogy az említett katalizátor előtt, kipufogó rendszerbe fecskendezik be. Fő célja a nitrogén oxid emissziós értékek a csökkentése a dízel üzemű járművek esetén. 32,5% nagy tisztaságú karbamidot tartalmaz ioncserélt vízben, ezért nem mérgező és tárolása biztonságos. Nem robbanásveszélyes, nem gyúlékony és nem környezetszennyező. Az AdBlue a legtisztább szállítható folyadék kategóriába sorolható. Nem üzemanyag, nem is üzemanyag adalék és külön tartályban kell tárolni úgy a személy mint a tehergépjárművekben.

Utántöltése lényegében ugyan annyiból áll mint egy tankolás. Abban az esetben hogyha a kezére kerülne, egyszerűen vízzel lemosható. Az átlagosan elfogyasztott AdBlue mennyiség alapvetően az elfogyasztott dizel üzemanyag 5%-a, ez azt jelenti, hogy átlagosan 5 liter AdBlue fogy el 100 liter dizel elégetése alatt Ebből következik, hogy lényegesen kisebb AdBlue tartály is elegendő mint amekkora az autó gyári üzemanyag tankja. AdBlue minden benzinkúton beszerezhető, akár az általunk rendelkezésére bocsájtott üzemanyag kártya használatával is. Fontos azonban ezt a kártya rendeléskor az engedélyezet termékkörhöz beállítani.. Ha a folyadék szint egy bizonyos érték alá csökken, a jármű figyelmezteti erről a vezetőt. Ha az AdBlue teljesen elfogy, a rendszer megengedi a vezetőnek hogy eljusson a legközelebbi benzinkútra, de csökkenti a motor teljesítményét és hideg indítás esetén blokkolja a motort az emissziós normák betartásának az érdekében. A kellemetlenségek elkerülése miatt fontos mindig időben pótolni az elfogyasztott AdBlue-t

Felvesszük önnel a kapcsolatot

Adja meg elérhetőségét, visszahívjuk
Köszönjük megkeresését. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Oops! Something went wrong while submitting the form.