29.9.2022
No items found.

Gépjármű átadása

Néhány tipp, mit érdemes átnézni az autó átadáskor

autóátadás

A Business Lease életében több mint 44 000 lízingelt autó átadására került sor. Az új autó átvétele legtöbbször ünnepélyes pillanat. Általában ez az esemény a márkakereskedésben történik, de előfordulhat, hogy kényelmi szempontból az autó kiszállítását kérjük. Az átvételnél van néhány olyan fontos sarokpont, amelyről nem szabad elfelejtkeznünk. Elsősorban ellenőrizzük a felszereltséget, tartozékokat az alábbiak szerint:

  • típus, szín, felszereltség;
  • gyári tartozékok (szerszámkészlet, emelő, pótkerék);
  • kötelező tartozékok (elsősegélycsomag, elakadásjelző háromszög);
  • extrák (megrendelt extrák).

Talán bizalmatlanságra utal, de tüzetesen nézzük át az autót az átvétel előtt, mivel sok bosszúságot és problémát takaríthatunk meg a jövőre nézve. Az új autón is előfordulhatnak sérülések, vagy lehet gyártási hibás is az autó. Ezért érdemes az autót kívülről és belülről is részletesen átvizsgálni.Az autó átvételét minden esetben az átvételi jegyzőkönyv aláírásával igazoljuk. Bármilyen hiányt vagy sérülést jelezzünk, hogy későbbiekben ezt igazolni tudjuk.

Bejáratás

autó motor

A bejáratás legfőbb szerepe a motor teherviselő elemeinek összekoptatása, a láthatatlan felületi érdességek ledolgozása. A folyamat eredményeként csökken a motor belső súrlódása. Az apró egyenetlenségek lekoptatásához a régebbi gyártású autók motorjaiban hosszabb időre volt szükség, és hogy a ledolgozott fémrészek ne okozzanak kárt egyéb alkatrészekben, az olaj gyakoribb cseréje is kellett. Ezt a bejáratás végén, úgy 1500 kilométernél írták elő.A modern számítógépesített gyártás sem ment fel senkit a bejáratás felelőssége alól, a mikroszkopikus egyenetlenségek lekoptatásához és nagy teherbírású felületek kialakításához továbbra is szükség van rá, csak már nem igényel akkora figyelmet, mint korábban.A modern gépjárműveknél is ajánlott az első ezer kilométeren kerülni a nagy terheléseket, amíg a hűtővíz nem üzemmeleg, a hosszú emelkedőket, a teljes gázos elindulásokat, a tartósan nagy, és a tartósan kis fordulatszámokat.

Apropó! Kinél van a pótkulcs? - Lízing autó

autó kulcs

Lízingelt gépjárművet minden esetben egy kulccsal vehetjük át, a pótkulcsot a lízing cégnél őrzik. A kulcs elvesztése, bezárása vagy egyéb vészhelyzet esetén, eljuttatják Önnek a pótkulcsot.

érdekel

  

Felvesszük önnel a kapcsolatot

Adja meg elérhetőségét, visszahívjuk
Köszönjük megkeresését. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Oops! Something went wrong while submitting the form.