2.11.2021
No items found.

Hol vehetek AdBlue folyadékot?

AdBlue adalékanyag

AdBlue válság okai

Az elmúlt napokban sokat lehetett olvasni az AdBlue ellátási problémáról, miután az egyik legnagyobb gyártója, a szlovák Duslo korlátozta a gyártást. A magas gázárak miatt a Duslo mellett több gyár is átmenetileg visszafogta az AdBlue előállítását. A hírre pánikszerű felvásárlás indult meg, ami miatt drasztikusan csökkennek a kiskereskedelmi készletek. Az AdBlue-t forgalmazó kereskedelmi hálózatok normál üzletmenetre tervezett beszállításokkal nehezen tudják folyamatosan újra feltölteni az üres polcokat.Az üzemanyag hálózatok közleményükben ígérik, hogy a logisztikai nehézségeket hamarosan meg fogják oldani és a működő gyárakból a terméket eljuttatják a töltőállomásokra. Emellett a vásárlási limit bevezetésével elősegítik a készletek fenntartását.A Business Lease, mint vezető flottakezelő a most kialakult helyzetben is segíti ügyfelei mobilitását, és igyekszik megoldást találni a kialakult helyzetre, hiszen sok dízel üzemű járműhöz elengedhetetlen az AdBlue folyadék. Ennek hiányában letilt az autó és nem lehet vele elindulni. Pontosabban minden Euro 5 és ettől magasabb besorolású motor, amelynek működéséhez szükséges az AdBlue, leáll.

Három tanács a kialakult AdBlue hiányra

EllenőrzésEllenőrizze az AdBlue szintet. Rendszeres ellenőrzéssel megakadályozhatjuk, hogy kifogyjunk a folyadékból. Számítsunk arra, hogy a következő időben több utána járással tudjuk feltölteni a tartályt. Mire megjelenik az alacsony AdBlue szintre vonatkozó üzenet a járművezetői kijelzőn, legyünk felkészülve, hol tudunk AdBlue-t tankolni a cégautónkba. Egy személyautó AdBlue tartálya átlagosan 13-19 liter, amely becsülten 20.000 kilométernyi táv megtételét teszi lehetővé.Csak tiszta forrásbólCsak tiszta AdBlue-t vegyünk megbízható forrásból! Sajnos az elmúlt napokban megjelentek az AdBlue apróhirdetések. Az AdBlue adalékanyag minőségi követelményei szigorúak, a nem megfelelően tisztított vagy higított folyékony oldat nemcsak hatástalan a károsanyag- kibocsátás csökkentésének tekintetében, hanem az SCR rendszer meghibásodásához is vezet.Ne halmozzunkNe tartalékoljunk feleslegesen, mert a folyadék szavatossági ideje korlátozott, ráadásul nem megfelelően tárolva szétválnak az alkotóelemei. Így a drágán megvett készletek lehet, hogy a hulladékudvarokban végzik.

Mely töltőállomásokon van AdBlue kútoszlop?

A Business Lease üzemeltetéssel foglalkozó csapata segítségével összeállítottuk az alábbi linkeket, ahol az AdBlue folyadékot beszerezhetjük. Jelen pillanatban mindegyik jelölt töltőállomáson van készlet, de ennek mértéke folyamatosan változik. Mielőtt elindulna a kiválasztott benzinkútra, érdeklődjön telefonon a készletről illetve arról, hogy az ön járművét a kútoszlopról fel lehet-e tölteni (a vételezéshez szükséges szűkítő mágnesgyűrű az állomáson rendelkezésre áll-e)?AdBlue-MOLAdBlue-OMVAdBlue-Shell

Ad Blue tartály

Mi az AdBlue? Az AdBlue egy olyan karbamid oldat, amit a szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszerrel rendelkező autókban használnak, mégpedig úgy, hogy az említett katalizátor előtt, kipufogó rendszerbe fecskendezik be. Fő célja a nitrogén oxid emissziós értékek a csökkentése a dízel üzemű járművek esetén. 32,5% nagy tisztaságú karbamidot tartalmaz ioncserélt vízben, ezért nem mérgező és tárolása biztonságos. Nem robbanásveszélyes, nem gyúlékony és nem környezetszennyező. Az AdBlue a legtisztább szállítható folyadék kategóriába sorolható. Nem üzemanyag, nem is üzemanyag adalék és külön tartályban kell tárolni úgy a személy mint a tehergépjárművekben.Hogyan kell utántölteni?Utántöltése lényegében ugyan annyiból áll mint egy tankolás. Abban az esetben hogyha a kezére kerülne, egyszerűen vízzel lemosható. Az átlagosan elfogyasztott AdBlue mennyiség alapvetően az elfogyasztott dizel üzemanyag 5%-a, ez azt jelenti, hogy átlagosan 5 liter AdBlue fogy el 100 liter dízel elégetése alatt Ebből következik, hogy lényegesen kisebb AdBlue tartály is elegendő mint amekkora az autó gyári üzemanyag tankja. AdBlue üzemanyag-kártyával beszerezhető a benzinkutakon. A legtöbb autóban az üzemanyag nyílás mellett található az AdBlue töltésére szolgáló nyílás. Ennek általában kék a fedele, melyet elég lecsavarni, és feltölteni a folyadékot. Ügyeljen arra, hogy az AdBlue ne kerüljön érintkezésbe az autó fényezésével. Ha ez történik, akkor öblítse le bő vízzel, mert a folyadék károsíthatja a fényezést.Fontos! Üzemanyag-kártya rendeléskor az engedélyezett termékkörhöz be kell állítani az AdBlue-t.Mi történik, ha kifogy?Ha a folyadék szint egy bizonyos érték alá csökken, a jármű figyelmezteti erről a vezetőt. Ha az AdBlue teljesen elfogy, a rendszer megengedi a vezetőnek hogy eljusson a legközelebbi benzinkútra, de csökkenti a motor teljesítményét és hideg indítás esetén blokkolja a motort az emissziós normák betartásának az érdekében.Az AdBlue tárolásaAz AdBlue folyadék –11 Celsius-fokon megfagy, nem szükséges télire leengedni, mert a gyártók az AdBlue-ellátórendszer kialakításánál számoltak a fagyásveszéllyel, és fűtéssel, valamint más műszaki megoldással oldják meg ezt a problémát. Az adalékanyag minőségromlás nélkül olvad ki, nem károsítja a megfagyás. Nagyobb gondot okoz neki a túlzott meleg, tűző napsütésben, tartósan 35 fok fölött ezért nem célszerű tárolni.

Felvesszük önnel a kapcsolatot

Adja meg elérhetőségét, visszahívjuk
Köszönjük megkeresését. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Oops! Something went wrong while submitting the form.