12.6.2023
No items found.

Cars & Care driven by Business Lease

Car&Care
A Business Lease Hungary Kft. stratégiai céljainak elérésében és mobilitási megoldásaiban az autólízing mellett fontos szerepet tölt be a használtautókkal foglalkozó üzletág, a Cars & Care (driven by Business Lease). Szeretnénk a minőségi használt flottaautók fogalmát megismertetni a hazai piaccal. Ennek kapcsán szeretnénk bemutatni önnek új, a korábbinál jelentősen nagyobb kapacitással működő telephelyünket, amely Budaörsön kezdte meg működését.Mit kell tudni erről az üzletágról és milyen előnyökkel jár megvásárolni egy használt flottaautót? Nézzük!

A céges vagy „jogi személyes” autók jellemzően 3-5 éven belül lecserélésre kerülnek, mert lejár a megkötött lízingszerződés. A lízingtípusok közül csak a zárt végű pénzügyi lízing esetén kerül automatikusan a lízingbe vevő tulajdonába a gépjármű, a másik két típus – a nyílt végű pénzügyi lízing és az operatív lízing - esetén azonban a céges autót használó döntésétől függ, hogy megvásárolja-e a járművet vagy pedig kijelöli a vásárlót ha nem a visszaadás mellett dönt.Azok az autók tehát, amelyeket a lízingbe vevők nem vásárolnak meg, automatikusan visszakerülnek a lízingcéghez, majd értékesítik őket. Ezek a jó minőségű használtautók korábban nem is kerültek ki közvetlenül a használtautó piacra, hanem tömegesen vásárolták fel az autókereskedők. Ezen a gyakorlaton változtat a Business Lease, és egyre szélesebb körben megismerteti a hazai lakossággal a használt flottaautó fogalmát, illetve annak megvásárlásával járó előnyöket.

Keszthelyi Gábor

Keszthelyi Gábor Cars & Care üzeletágvezető tapasztalata szerint a használt flottautó, mint kategória a hazai autóvásárlók körében eddig ismeretlen fogalom volt. "Annak ellenére, hogy a szomszédos országokban már jóval korábban a használt flottaautók 80%-át közvetlenül lakossági ügyfelek vásárolták meg. Nálunk, a Business Lease Hungary Kft.-nél, ez az arány 2021-ben még csak 35-40% volt, addig az idei évben már 50% felett van. Így még mindig sokan meglepődve látják, hogy 3-4 éves, jól felszerelt és megkímélt állapotú autókat kínálunk. Emiatt mostani cikkünkkel szeretnénk, ha ön is jobban megismerné, hogy milyen előnyökkel jár, ha használt flottaautóink közül választ."

Melyek a használt flottaautó vásárlásának előnyei?

Azt tapasztaljuk, hogy az autósok körében számos tévhit kering a céges autókkal kapcsolatban. Közhiedelem, hogy a flottás autókkal nem foglalkoznak, és mivel nem a sajátjuk, ezért nem vigyáznak rájuk. Ez azonban az esetek 90%-ában nem így van. Sőt!A lízingszerződés, amelyet a felek kötnek az adott gépjármű átvételekor, pontról pontra szabályozza például, hogy melyik autónak mennyi lehet az éves futásteljesítménye, mikor és hány alkalommal kell kötelezően szervizelni, illetve milyen szankciókra számíthat a cég, ha ezeket az előírásokat nem tartja be. Ennek köszönhetően a használt flottaautó vásárlásának számos előnye van. Nézzük, hogy melyek ezek!

Első és egyetlen tulajdonos

A használt flottaautók esetében a vásárló 100%-ig biztos lehet benne, hogy az első és egyetlen tulajdonostól vásárolja meg a járművet. Jól tudjuk, hogy az autóvásárlók körében mennyi fejtörést okoz a megfelelő jármű kiválasztása. Rengeteg lehet a bizonytalanság – kitől és honnan származik az autó, mi történt vele a forgalomba helyezés óta, volt-e káresemény vele kapcsolatban? A sort még hosszan folytathatnánk. A Business Lease Cars & Care üzletága által forgalmazott használtautókkal kapcsolatban nem kell aggódnia. Biztos lehet, hogy az autót az első tulajdonosától vásárolja, aki a jármű életútjával kapcsolatban minden információt a rendelkezésére bocsát.

A gondos gazda elv a használat során

A tapasztalataink azt mutatják, hogy nem ritka, hogy a flottakezelők gondosabb karbantartás végeznek az autóikon, mint a magánszemélyek. Esetükben nem opció a szervizalkalmak kihagyása, illetve az esetleges hibák, sérülések javításának elmulasztása.A lízingcég gondos gazda hozzáállást vár el a lízingbe vevőtől, ami azt jelenti, hogy az adott járművet használó munkatársnak tulajdonosi szemlélettel kell rendelkeznie. Ennek megfelelően gondoskodnia kell a szükséges karbantartásokon való megjelenésről, az autó tisztántartásáról, illetve az esetleges hibák és sérülések jelzéséről és javíttatásáról.A lízingcég ösztönzi az ügyfeleit, hogy a cégautót használó munkatársat megfelelően edukálja a jármű használatával kapcsolatban. Ez többek között azért is érdeke a lízingbe vevő cégtulajdonosnak, mert ha nem az elvárásoknak megfelelően van használva az autó, és emiatt a rendszeres karbantartáson kívül például extra fékbetétcserére van szükség, azt minden esetben a cégnek kell állnia.

Megfelelő szervizelés

Mivel a lízingcégnek az autó lízingbe adása maga a szolgáltatás, ezért kiemelten fontos számára, hogy az adott jármű jól szervizelt legyen. Ennek köszönhetően mindazoknak, akik követhető előéletű, minősített szervizben karbantartott használtautót keresnek, érdemes körülnézni a használt flottaautókat értékesítő budaörsi telephelyünkön.Számunkra, mint lízingcég számára rendkívül fontos, hogy minősített szervizekkel dolgozzunk együtt. Olyanokkal, akik minőségi, sőt alkatrészhiány esetén az elvárt minőségen felüli alkatrészeket használnak a szervizekhez. Külön érv a használt flottaautó mellett, hogy mi a teljes dokumentációt az érdeklődő ügyfelek számára elérhetővé tesszük. Ennek köszönhetően az érdeklődő még a vásárlás előtt pontos képet kap az autó életútjáról, az elvégzett szervizek számáról, illetve az esetleges javításokkal és káreseményekkel kapcsolatos információkról.

Fiatal autó

A világban zajló folyamatok eredményeképpen jelentős autóhiány alakult ki az autópiacon (LINK). Ennek okairól és következményeiről korábbi cikkünkben részletesebben írtunk. Jelenleg azt tapasztaljuk, hogy bár az igény egyre növekszik, csak hosszú várakozási idő után lehet új autóhoz jutni. Ennek köszönhetően a használtautók elérhetősége is szűkül, különösen kevés valóban jó állapotú, fiatal autó van a piacon. A használt flottaautók azonban maximum 3-4, maximum 5 éves autók, így kiváló alternatívát jelenthetnek a jelenlegi helyzetben – magánszemélyek és cégek számára egyaránt.

Nincs „széthajtva”

A közhiedelemmel ellentétben a céges autókat ma már szigorúan ellenőrzik. A lízingszerződésben minden esetben rögzítik, hogy az adott cég mennyi éves futással tervez. Ez a legtöbb esetben nem lehet több mint 30-40.000 km évente. Ha ennek ellenére mégis többet futtatják, akkor a cégnek olyan mértékű különbözetet kell fizetnie, ami miatt biztosan nem éri meg kockáztatni a túlfutást. A folyamatos kontroll a lízingcégeknek is érdeke, hiszen csak így tudják megfelelő áron értékesíteni a járművet a lízingszerződés lejárta után.Ezért ajánljuk használt flottaautóinkat olyan ügyfeleinknek, akik biztosak szeretnének lenni abban, hogy a megvásárolt gépjármű valóban annyi kilométert futott, amennyit az órája mutat. Esetünkben az óra beállításával kapcsolatos manipuláció teljesen kizárt.

Hiteles információ

A lízingtársaságnak fontos, hogy mindig pontos képe legyen az általa lízingbe adott autóról. Ennek érdekében folyamatosan kapcsolatban áll a cégvezetőkkel, illetve pontról pontra szabályozza a lízingszerződésben az autó használatára és karbantartására vonatkozó előírásokat. Már a lízingszerződés időtartama alatt is betartatja ezeket a pontokat, hiszen ez az elszámolás alapja a két fél között.Az autó állapotával kapcsolatos hiteles és naprakész információk a lízingcégnek ugyanolyan fontosak, hiszen számára a használt flottaautó értékesítés egy másodüzletág. Ha az autó nincs megfelelő állapotban, vagy nem ellenőrizhető a műszaki állapota, akkor a lízingcég is nehezebben tudja értékesíteni a lízingszerződés lejártával.Ennek köszönhetően tehát ha használt flottaautót vásárol, akkor nem kell aggódnia az adott gépjárművel kapcsolatos információk hitelessége miatt. A transzparencia minden esetben biztosított, az autóra vonatkozó adatlapok minden érdeklődő számára elérhetők.

Független minősítés

A cégautókkal kapcsolatban szintén közhiedelem szokott lenni, hogy nem nyomon követhető az autó életútja. Azért, hogy ezt a hiedelmet megcáfoljuk, a Business Lease független autóminősítő céggel áll kapcsolatban. Flottaautóinkat minden esetben az SGS minősítő cég vizsgálja át. Az SGS átfogó szolgáltatást nyújt az ellenőrzés, a hitelesítés és az értékelés kapcsán. Pontosan felméri a lízingszerződés lejártával az adott jármű értékét, így az ügyfél biztos lehet benne, hogy a flottaautó ára a valós értéket képviseli.

Optimális felszereltség

A használt flottaautókat a lízingcég a piaci igényeket maximálisan kielégítő felszereltséggel kínálja az ügyfelei részére. A köznyelvben csak fapados autóként emlegetett járműveket nálunk nem talál. Olyan használt flottaautót egyáltalán nem kínálunk, amiben nincsenek meg az alapvető opcionális felszereltségek, mint például a légkondicionáló, elektromos ablakemelők vagy a központi zár.Ezzel párhuzamosan nem támogatjuk azt sem, ha az ügyfél olyan extra felszereltséget kér az autóba, ami a lízingszerződés lejártával megnehezíti az értékesítést. Ennek értelmében nem támogatjuk, ha az ügyfeleink új lízingautó megrendelésekor például a szokásostól eltérő kormányt, belső visszapillantó helyett kamerát, esetleg fedélzeti szelfikamerát kérnek az autóba.Ezeknek a szempontoknak a figyelembevételével mindig olyan autót tudunk kínálni ügyfeleinknek, amelyek optimális használatot biztosítanak. Természetesen így sem kell aggódni az érdeklődőknek, hiszen a legtöbb használt flottaautó felszereltsége tartalmaz többek között tolatóradart vagy tolatókamerát, ülésfűtést, szekcionált légkondicionálót és telefontükrözést. Így ha valaki optimális autót keres, akkor érdemes körülnéznie a telephelyünkön.

Mivel várjuk önt a Cars&Care (driven by Business Lease) új telephelyén?

A Business Lease célja bevezetni és megismertetni Magyarországon a Cars&Care Driven by Business Lease márkát. A Cars&Care a Business Lease új üzletágát képviseli, amelynek keretében a cég a lízingszerződés lejárta után visszaérkezett 3-4 éves flottaautókat értékesíti.A márka és a szolgáltatás széles körben ismertté tételét és népszerűségét szolgálja a Business Lease új, Budaörsön megnyílt telephelye. Itt várja azokat a leendő ügyfeleket, akik jó állapotú, megfelelően szervizelt, kiváló minőségű használta autót keresnek.A Business Lease szakértői kollégái úgy látják, hogy az autópiac átalakulóban van. Az elmúlt évek történései hatására visszaesett az új autók értékesítése, és megnőtt a kereslet a használtautók iránt. Ezt a tendenciát támasztják alá a Központi Statisztikai Hivatal adatai is, amelyek szerint a forgalomba helyezések száma az új személygépkocsik esetében 11 százalékkal csökkent, a használtaknál 4,9 százalékkal nőtt egy év alatt.Ugyancsak megfigyelhető az a tendencia, hogy a használtautó piacon elérhető járművel életkora egyre magasabb. A hivatalos adatok szerint 2021-ben a Magyarországon nyilvántartott személyautók átlagos életkora meghaladta a 15 évet. Ez pedig elég nagy fejtörést okoz azoknak, akik autóvásárláson gondolkodnak. Sokan tanácstalanok, hiszen nem tudják, hogy várjanak-e a bizonytalan szállítási idővel és áron megrendelhető új autóra vagy kezdjenek el körülnézni a használtautó piacon.A Cars&Care driven by Business Lease azokat az embereket szeretné megszólítani, akiknek rövid határidő alatt, megbízható, az igényeiknek megfelelő használtautóra van szükségük. Olyanokat, akik nem szeretnének aggódni amiatt, hogy a választott autó életútja vajon megegyezik-e a valósággal, vannak-e rejtett hibái, illetve biztonsági szempontból megfelelőek-e.A használt flottaautó egy kiváló opció lehet ilyen esetekre. A fentiekben ismertetett előnyök mellett további pozitívum, hogy a Business Lease egy új, modern, az ügyfelek igényeit maximálisan szem előtt tartó telephelyre költözött Budaörsre.

A cég vezetői büszkék rá, hogy a korábbi szűkös telephely helyett olyan környezetet teremtettek, amely jobban illik a Business Lease víziójához és missziójához, amelynek középpontjában az ügyfélcentrikusság áll.

A Cars&Care – Driven by Business Lease központi telephelye:

  • könnyen megközelíthető, hiszen az M1 és M7 autópályához közel, Budaörsön az Auchan mellett található
  • tágas, így az összes rendelkezésre álló autót kényelmesen be tudja mutatni az érdeklődőknek
  • kényelmes, modern irodával várja az ügyfeleket, ahol a munkatársak szakértelmükkel és tapasztalataikkal segítenek kiválasztani azt az autót, ami teljes mértékben megfelel az ügyfél igényeinek

A Business Lease új üzletágának keretében további fejlesztéseket is tervez, amelyek közé tartozik például a virtuális eladó tér és más, hasonló online szolgáltatások. A cél, hogy a potenciális vásárlók akár otthon, a számítógép előtt ülve is részletesen és szinte személyesen tudjanak megismerkedni az őket érdeklő autóval.

Felvesszük önnel a kapcsolatot

Adja meg elérhetőségét, visszahívjuk
Köszönjük megkeresését. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Oops! Something went wrong while submitting the form.