Kérjük válasszon az alábbi menüpontok közül

kárbejelentés menete

KÁRBEJELENTÉS

Fontos! A kárbejelentési kötelezettség a biztosító felé kötelező (casco károknál 48 óra, KGFB károknál 30 nap. Késedelmes kárbejelentés esetén a biztosító elzárkózhat a fizetési kötelezettség alól, mivel a kárt telefonon, ill. e-mailben is be lehet jelenteni. A kárbejelentéshez továbbra is szükséges a kitöltött kárbejelentő, jogosítvány, forgalmi másolat és (min. 2 autó ütközése esetén) kék-sárga baleseti bejelentő, ill. rendőrségi jegyzőkönyv ha van.

Kattintson ide a kárbejelentéshez

* * *

 

Mi a teendő, ha a lízingelt autómat baleset éri?

 

A káresemény, közúti baleset váratlanul éri az autóst, nem lehet rá felkészülni. A Business Lease csapata Ön mellett áll és segít Önnek abban, hogy a cégautó kárbejelentése időben megtörténjen. A későbbi kárrendezési ügyintézést megkönnyíti, ha Ön is tisztában van azzal, hogy mi a teendő egy ilyen szituációban.

 

Két vagy több autó ütközésekor:  az Európai baleseti bejelentő (kék-sárga nyomtatvány) vagy Kék-sárga online applikáció kitöltése után értesítse a Call Center munkatársait, akik tájékoztatják Önt a további teendőkről.

’Az európai baleseti bejelentő helyes kitöltése nagyon fontos. Az érintettek a bejelentő egy példányát vegyék magukhoz (a károsult az eredetit). Ne feledkezzünk meg az esetleges tanúk nevének és lakcímének feltüntetéséről. Ha nincs komoly vita a felek között, ismertessük el a károkozó felelősségét írásban, mert utólag ezt nehéz behajtani. Ha van kéznél fényképező gép vagy telefon, készítsünk fényképet a baleset helyszínéről. A vezető személyére és a járműre vonatkozó adatokat érdemes ellenőrizni.’

Egy résztvevős baleset: Természetesen, ha nincs több résztvevő, mert  parkolás közben történt sérülés a cégautón, akkor a kék-sárga nyomtatvány kitöltése helyett az alábbi bejelentőt szükséges kitölteni: Kattintson ide a kárbejelentéshez

 

SZÜKSÉGES ADATOK

  • EU kárbejelentő vagy rendőrségi jegyzőkönyv (esetlegesen)
  • Rendszám
  • Autó típusa
  • A felmerült probléma

 

kárbejelentő

 

Mit vigyek a kárfelmérésre? A kárfelmérés során legyenek Önnél az eredeti kitöltött kárbejelentő nyomtatványok és személyi okmányok.

 

Rendőrt kell hívni ha… 

a másik félnek nincs KGFB (kötelező felelősség biztosítása),
a másik fél elhagyja a helyszínt adatai hátrahagyása nélkül,
a felek között a felelősség kérdése vitatott.
Személyi sérülés esetén azonnal értesíteni kell a mentőket, valamint a rendőrséget.

 

Mikor kerül javításra az autóm?

Kárfelmérés után tud egyeztetni időpontot a szervizzel a sérült autó javítására.

Mit tegyek, ha nem tudok tovább menni az autómmal?

Mozgásképtelen járműnél hívja a Business Lease assistance szolgálatát (+36 1 886 9288). Szolgáltatásunk a nap 24 órájában az Ön rendelkezésére áll. Négy napra díjmentes csereautót is biztosítunk.

 

Letölthető casco és KGFB feltételek

Itt letölthetők a casco biztosítás és kötelező-felelősségbiztosítás feltételei, melyek részletes képet adnak a kárrendezés teljes menetéről.

 

KÉRDÉSE VAN?

Hívjon minket vagy írjon nekünk! Telefonszámunk: +36 1 886 9299, e-mail címünk: insurance@businesslease.hu.

Lépjen velünk kapcsolatba

Hoppá! Az űrlap nem található.