Járművezetőknek

Ön fontos a számunkra. Ezért szeretnénk gondját viselni autójának. Ennek fontos része a karbantartás: mindenki biztonságos autóra vágyik, mely soha nem hagyja cserben. Mi örömmel segítünk ebben is!

kárbejelentés menete

BALESET KÜLFÖLDÖN

Mi a teendő, ha a lízingelt autómat baleset éri KÜLFÖLDÖN?

 

Mi a teendő, ha külföldön éri lízingelt autónkat baleset? Ha már elkerülni nem lehet, érdemes legalább felkészülni rá. A Business Lease csapata Ön mellett áll, és segít Önnek, hogy a kárbejelentés minden egyes lépése időben megtörténjen. A későbbi kárrendezési ügyintézést megkönnyíti, ha tudjuk, mi a teendőnk egy ilyen szituációban.

kárbejelentő

 

 

 

 

Első lépések – nyomtatványok és kárbejelentés

 • Két vagy több autó ütközésekor Európai baleseti bejelentőt (kék-sárga nyomtatvány) kell kitölteni.
 • Business Lease kárbejelentő – Kérjük, töltse ki minden esetben!
 • Biztosítónknak jelentsük be a káreseményt.
 • Készítsünk fényképeket a sérülésről és a baleset helyszínéről.
 • A kárrendezésnél szükségünk lesz majd a forgalmi és jogosítvány másolatára is.

’Az európai baleseti bejelentő helyes kitöltése nagyon fontos. Az érintettek a bejelentő egy példányát vegyék magukhoz (a károsult az eredetit). Ne feledkezzünk meg az esetleges tanúk nevének és lakcímének feltüntetéséről. Ha nincs komoly vita a felek között, ismertessük el a károkozó felelősségét írásban, mert utólag ezt nehéz behajtani.  A vezető személyére és a járműre vonatkozó adatokat érdemes ellenőrizni.’

 

Második lépés

mozgaskepes_auto

– Ha mozgásképes marad az autó 

A kárt 48 órán belül be kell jelenteni az illetékes biztosítónak, mivel a magyar biztosítási ügyintézés az irányadó. A lízingelt autó javítását szerződött partnereink fogják elvégezni  hazaérkezés után. Szervizt a Szervizlocatoron keresztül tud választani.

 

– Ha mozgásképtelen lesz az autó – 

javithato_autoKisebb, sérülésnél pl. defektnél / durrdefektnél vagy kisebb kőfelverődésnél   –   Természetesen végezzük el a továbbhaladáshoz szükséges javítást egy közeli szervizben, vagy akár mi magunk is mozgásképes állapotba hozhatjuk a járművet (pl. lógó lökhárítót rögzíthetjük erősen a karosszériához). A szerviztől ne felejtsük el  elkérni a sérült /cserélt alkatrészt, és vigyük magunkkal, mert a biztosítónk esetleg kérni fogja. A javításról kapott eredeti szerviz számlára vigyázzunk, mert a biztosítónak kell majd továbbítanunk. Ha hazaértünk a végleges javítást a kárrendezés folyamata szerint végezzük itthon el.  Itthoni szervizt a Szervizlocatoron keresztül tud választani.

 

mozgaskeptelen_auto

Nagyobb sérülésnél   –   Mozgásképtelen járműnél hívja a Business Lease assistance szolgálatát (+36 1 886 9288). Dedikált kapcsolattartónk segít Önnek, hogy a mozgásképtelen autó Magyarországra kerüljön. Szolgáltatásunk a nap 24 órájában az Ön rendelkezésére áll. Emellett vegye fel a kapcsolatot a megfelelő szervizzel, és jelentse be a kárt.  Szervizlocator

 

 

 

 

Gyakori kérdések Baleset külföldön

Mikor használjam a CASCO biztosítást és mikor a felelősségbiztosítást?
A kárrendezés történhet a kötelező felelősségbiztosítás, a casco biztosítás, valamint előzetesen, a casco biztosítás terhére.
  • .
  FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS TERHÉRE:
      • a másik fél elismeri a felelősségét a baleset okozásáért, és ezt a biztosító is jóváhagyta;
      • abban az esetben, ha a másik fél elismeri a felelősségét, a baleseti bejelentő 14-es pontjában javasolt a következő szöveget rögzíteni: „az okozott balesetért a felelősséget elismerem”, és aláíratni az okozóval.
  CASCO BIZTOSÍTÁS TERHÉRE:
        • saját hibás káresemény;
        • a kár okozója ismeretlen (pl. parkolóban tudtunk nélkül történt kár.);
        • lopás- és részlopáskárok. (Rendőrségi feljelentés szükséges.)
  ELŐZETESEN, A CASCO BIZTOSÍTÁS TERHÉRE:
        • külföldi károkozó esetén javasolni szoktuk az előzetesen, casco biztosítás terhére történő kárrendezést;
        • abban az esetben, ha nem egyértelmű, hogy ki a felelős a baleset bekövetkezéséért;
        • abban jogerős rendőrségi határozat kézhezvételéig (akár 6-8 hónap) javasoljuk az előzetesen, casco biztosítás terhére történő kárrendezést.
Mikor szükséges rendőrt hívni?
Rendőrséget kell hívni az alábbi esetekben:
 • amennyiben a másik fél külföldi állampolgár, külföldi rendszámú a jármű,
 • amennyiben a másik félnek nincs KGFB (kötelező felelősség biztosítása),
 • másik fél elhagyja a helyszínt adatai hátrahagyása nélkül,
 • a felek között a felelősség kérdése vitatott,
 • személyi sérülés esetén azonnal értesíteni kell a mentőket, valamint a rendőrséget.
Az autómnak olyan sérülése van, hogy nem lehet vezetni
Önnek azonnali segítségre van szüksége. A Business Lease-től Ön garantáltan segítséget kap a nap 24 órájában, az év minden napján. Road assistance csapatunkkal a következő telefonszámon léphet kapcsolatba: +36 1 886 9288.
A szélvédőm összetört
Önnek azonnali segítségre van szüksége, a szélvédőt a lehető leggyorsabban meg kell javítani. Online szervizkeresőnk "Üvegjavítás" típusra kattintva fel tudja venni a kapcsolatot szerződött partnereinkkel: Pilkington és Carglass. Ha segítségre van szüksége, kérjük, hívja a Business Lease-t a következő telefonszámon: +36 1 886-9250. Munkaidőn kívül is garantáltan segítséget kap a nap 24 órájában, az év minden napján. Road assistance csapatunkkal a következő telefonszámon léphet kapcsolatba: +36 1 88 692 88.
A szélvédőmön repedés van
A szélvédőt a lehető leggyorsabban meg kell javítani. Online szervizkeresőnk "Üvegjavítás" típusra kattintva fel tudja venni a kapcsolatot szerződött partnereinkkel: Pilkington és Carglass. Ha segítségre van szüksége, kérjük, hívja a Business Lease-t a következő telefonszámon: +36 1 886-9250. Munkaidőn kívül is garantáltan segítséget kap a nap 24 órájában, az év minden napján. Road assistance csapatunkkal a következő telefonszámon léphet kapcsolatba: +36 1 88 692 88.
A szélvédőmön kavicsfelverődés van
A szélvédőt a lehető leggyorsabban meg kell javítani. Online szervizkeresőnk "Üvegjavítás" típusra kattintva fel tudja venni a kapcsolatot szerződött partnereinkkel: Pilkington és Carglass. Ha segítségre van szüksége, kérjük, hívja a Business Lease-t a következő telefonszámon: +36 1 886-9250. Munkaidőn kívül is garantáltan segítséget kap a nap 24 órájában, az év minden napján. Road assistance csapatunkkal a következő telefonszámon léphet kapcsolatba: +36 1 88 692 88.
Karosszéria sérülés
Amennyiben sérült a karosszériája, kérjük a szervizkeresőnk segítségével válassza ki az Önnek legmegfelelőbb karosszéria javító partnerünket és kérje a gépjármű javítását. Munkaidőn kívül is garantáltan segítséget kap a nap 24 órájában, az év minden napján. Road assistance csapatunkkal a következő telefonszámon léphet kapcsolatba: +36 1 88 692 88.
Balesetet szenvedtem!
Baleset, gépjármű sérülés bekövetkezése esetén kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a Business Lease szerződött javítópartnereivel. A partnerhálózatunk a szerviz lokátorban a karosszériajavítás menüpont alatt található, melyet ide kattintva érhet el. A javításhoz szükséges kárbejelentőlapot ide kattintva legyen kedves letölteni és kitöltve adja át a javítást végző szervizes kollégának. Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal az alábbi telefonszámon: +36 1 886 9299

KÉRDÉSE VAN?

Hívjon minket vagy írjon nekünk! Telefonszámunk: +36 1 886 9299, e-mail címünk: insurance@businesslease.hu.

Lépjen velünk kapcsolatba

 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.