Tippek – céges lízing autóval külföldön

Nyaralunk lízingelt autóval

 

Nyakunkon a nyaralási szezon. Sokunk a juttatásként kapott lízingelt céges autóval indulunk neki közeli – távoli úticélunknak. Bár az útlevél a zsebünkben van, és nem felejtjük megkötni az utasbiztosítást sem, de a lízing autónk miatt akadhatnak nehézségeink. Ha autóval utazik külföldi nyaralásra, gondoskodjon a megfelelő okmányokról, különösen lízingelt autó esetén.

 

 

OKMÁNYOK LÍZINGELT CÉGAUTÓKHOZ

Autó okmányok

 

ZÖLD KÁRTYA – Külföldön éppúgy, mint belföldön szükség van az autó érvényes zöld kártyájára, amelyet a vezető köteles magánál tartani. Így, ha nincs nálunk az autóban, vagy a forgalmiban, akkor a flottamanagertől – vagy a céges autókat kezelő kollégától – érdemes elkérni. Érdemes az utazás előtt pár nappal, egy héttel jelezni az ilyen kérést, hogy biztosan megérkezzen a zöld kártya. A zöld kártya csak a Zöldkártya Rendszer tagországaiban igazolja a gépjármű-felelősségbiztosítási fedezetét. Ha olyan országba utazunk, amely nincs benne ebben a listában, akkor az illető ország határán az ott előírt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződést (ún. határbiztosítást) kell megkötni.

A zöldkártya (figyelem: nem a környezetvédelmi igazolólap) egy nemzetközi gépjármű-felelősségbiztosítási bizonylat, melyet a biztosítók állítanak ki a biztosított számára a külföldön megkívánt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási fedezet meglétének igazolására. A zöld kártya tehát a magyar kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás külföldre való kiterjesztését igazoló nyomtatvány.

 

HATÁRÁTLÉPÉSI ENGEDÉLY – Ha EU-n kívülre tervezünk autózni lízingelt járművel, akkor keressen meg minket. Kollégáink egy írásos engedélyt állítanak ki, amelyet elfogadnak a határátlépésnél. Ukrajnába például csak közjegyzői okirattal lehet belépni. Az engedélyben az alapadatokat kell megadnunk: az autó használó nevét, úti okmány számát, a jármű rendszámát, alvázszámát, a forgalmi engedély jogosultjának nevét, aláírását, gazdasági társaság esetén annak cégszerű aláírását, és azt az időtartamot, amely alatt az országot a járművel elhagyhatja.

 

NEMZETKÖZI ROAD ASSISTANCE – A Business Lease segít akkor is, amikor az autója cserben hagyja. Assistance szolgáltatásunkat 0-24 órában egész Európában dedikált számú vonalon keresztül hívhatja. A segélyszolgáltatás tartalmazza a helyszíni kiszállást és a hiba diagnosztizálásának és a hiba kijavításának megkísérlését. Amennyiben a jármű üzemképességének helyreállítása a helyszínen nem lehetséges, úgy a gépjárművet szakszervizbe szállítjuk és csereautót biztosítunk.

 

Autó checklist

 

Checklist – autó okmányok

autólízing

  • Zöld kártya

  • Határbiztosítás

  • Határátlépési engedély

  • Úti okmányok

 

TOVÁBBI TANÁCSOK

Baleset külföldön

Szélvédősérülés

Kárbejelentő Business Lease

Szerviz bejelentő oldal

Lépjen velünk kapcsolatba

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.