BMW i3 cégautónak? – Gyors teszt

BMW i3 cégautó

BMW i3 flottába: Kicsi – Könnyű – Kényelmes

Nemrég Diósi Imre, a Michelin magyarországi Event / Sponsoring / Motorsport vezetője próbálta ki az elektromos BMW i3 tesztautónkat. A próba annyira jól sikerült, hogy Imre közeli tervei közé bekerült egy esetleges vásárlás is.

„Bár korábban már vezettem elektromos autókat, például egy Tesla S modellt, ami nagyságrendekkel más kategória, műszakilag éppúgy, mint árban. Viszont meglepetésként ért, hogy a I3 gyorsulási élménye közelít egy sportautó gyorsulásához. (7,3 s 0-100 km/h-ra) Erőssége a kis mérete, fordulást is kipróbáltam szűk fordulókörön. Kicsit komolytalan a keskeny kereke, de az alacsonyabb gördülési ellenállás miatt érthető ez a vicces abroncs. Bár hozzá kell tennem, hogy a BMW a stabilitást áldozta fel érte. Autópályára is kivittem, ahol jól teljesített, és a REX (range extender) plusz biztonságérzetet nyújtott. Töltő miatt nem érdemes aggódni, hiszen az ingyen töltéskényszer elmúltával gomba mód szaporodni fognak a töltők.

Flottába cégautónak városi használatra kiváló, hiszen a TCO-ja (üzemeltetési költsége) igen alacsony és a hatótávolsága az új modell esetén 250 km.”

 

BMW cégautó külső

 

A BMW i3 magas tetős hatchback, amelyet a BMW gyárt és forgalmaz egy elektromos hajtóművel, hátsó kerék meghajtással. Az i3 a BMW első tömeggyártású zéró emissziójú autója. A Richard Kim által tervezett i3 egyetlen, öt ajtós, karosszériával rendelkező, nagy szilárdságú, rendkívül könnyű szénszálerősítésű műanyag modulból áll. A karosszéria két kisebb szembe nyíló hátsó ajtóval rúgja fel a megszokott formát. A 2014-től 2016-ig világszerte eladott összes elektromos autó közül az i3 a harmadik helyen állt. A BMW i3 lett a 2014-es Év Zöld Autója. A BMW i3 színültig van innovatív megoldásokkal erőteljesen küzdi le a napi kihívásokat. A fedélzeti számítógép segítségével a jármű összeköti a vezetőt a világgal, és meglepő távolságokra viszi el a megnövekedett hatótávolsággal. A BMW i3-sal új utakat fedezhet fel. A BMW i3 mindezt stílusos, a sportautóhoz méltó vezetési élménnyel és trendteremtő dizájnnal.

BMW i3 120 Ah hatótáv teszt

Kérje operatív lízing ajánlatunkat!

Lépjen velünk kapcsolatba

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.